Sébastien Ogier’le määrati Mehhiko ralli viimasel kiiruskatsel kümme trahvisekundit ja see röövis prantslaselt punktikatse teise tulemuse eest saadud neli MM-punkti. Valitsev maailmameister kasutas ära šikaani tähistamiseks pandud piirete kerguse, sõitis tee enda jaoks otsemaks ja sai sellega eelise.

Kehtivate reeglite järgi oli õige karistus määrata. Kui raja legendis on šikaan kirjas, tuleb see puhtalt läbida. Samas polnud Ogier ainus, kes kergeid plasttõkkeid puudutas. Näiteks Thierry Neuville sõitis sama kiiruskatse esimesel läbimisel šikaanist sisuliselt otse läbi, piirdeid nihutasid teisedki sõitjad.

Tegelikult pidanuksid ralli korraldajad Ogier’ karistamise asemel iseennast tutistama. Kerge plast ei sobi šikaanipiireteks, oli vale otsus seda kasutada. Tavaliselt pannaksegi sellisesse kohta heinapallid või betoonkamakad. Abi olnuks ka veega täidetud plastpiiretest. Ükski sõitja poleks hakanud vabatahtlikult oma autot nende vastu lõhkuma ja raja takistusel olnuks reaalne mõju.

Pealegi on tagantjärgi raske tõestada, kas vastu piiret sõideti meelega või sõiduvea tõttu. Normaalse piirde puhul tähendanuks selline „eksimus” auto purunemist ja kogu segadus jäänuks ära. Pärast võistlust punkte lahutada ja liita on jama.