„Homme on see päev, kui saame võidu sõita," viitas ralli avapäeval kolmandana rajal olev Tänak homme muutuvale stardijärjestusele. WRC-autodega sõitjad lähevad teisel päeval rajale ümberpööratud järjestuses. Kruusateedel on aga tunduvalt parem sõita näiteks kümnendana, kui kolmandana. Kuigi Tänaku ees sõidavad Thierry Neuville ja Sebastien Ogier, tuleb ka eestlasel tegeleda tõsiselt tee puhastamisega. Näiteks Tänakuga liidrikoha eest võitlev Mads Östbergil ja neljandal kohal oleval Hayden Paddonil on täna sisuliselt ideaalsed stardipositsioonid.

„Östberg ja Paddon sõidavad täna oma võistlust," märkis Tänaku kaardilugeja Martin Järveoja. „Tegelikult poleks ma uskunud, et võiksime täna pärast esimest ringi rallit juhtida. Ott sõitis lihtsalt väga hästi. Ilusa algusega saime hea rütmi." Tänak ja Järveoja võitsid hommiku esimesel kiiruskatsel oma suuremaid konkurente rohkem kui kümne sekundiga. Tänaku hinnangul olid konkurendid hommikul ilmselt unised, ega kasutanud seepärast oma eelist ära. „Meie jaoks oli hommik väga hea!" tunnistas ta.

Kiiruskatsete esimesel läbimisel suutis Tänak vigu vältida. „Auto nurgad on terved, järelikult oleme ilusasti teel püsinud," tõdes Järveoja. „Rehvid peavad ka hästi vastu. Kuna teel on palju lahtist kruusa, ei ulatu rehvid kõva pinnaseni." Tänak loodab samas rütmis jätkata. „Loodetavasti on pärastlõuna ka selline, siis on homme juba palju põnevam."

Viie kiiruskatse järel juhib Tänak Östbergi ees 1,1 sekundiga. Jari-Matti Latvala kaotab kolmandana 10,8 sekundit.