Seni oma tulevast autot vaid värvilistelt piltidelt näinud Plangi esmamulje oli võimas. "20 kilomeetrit on hetkel sõidetud. Väga vägev kogemus. Varemgi on meedias öeldud, kes N-rühma auto pealt on tulnud, et N-rühma auto on ikka tänavasõidu auto, see on juba ralliauto mõõtu," ütles Plangi TV3 "Seitsmestele Uudistele".

"Tunnetus on enam-vähem käes. Kiiruse osas on veel natuke arenemisruumi, ilmselt on seda natuke veel alahinnatud. Tegelikult saab kõvasti kiiremini. Eks me ülejäänud 60-70 kilomeetrit püüdleme selle poole ja loodame, et saame nii tunnetuse kui normaalse kiiruse kätte."

Selleks, et Plangil üldse tekiks võimalus sellise masinaga sõita, pidi ta hästi esinema väiksematel autodel. N4 klassis jäi ta silma Liepaja Euroopa meistrivõistluste etapil ja erinevatel Eesti rallidel. Peugeot Baltic otsustas, et esinduslikul rallil sõidab R5 autoga just Plangi.

"Arutasime seda teemat ralli korraldajate Urmo Aava ja Silver Kütiga, samuti Peugeot Baltic esindajatega. Ja nemad soovitasid, et Siim sõidaks meie autoga sellel rallil," ütles Peugeot' rallitiimi juht Vincent Ducher.

Rally Estonia 2014 avatseremoonia ja stardipoodium toimub neljapäeval kell 18 Tartu Raekoja platsil. Delfi TV teeb otseülekande nii avamisest, lõpetamisest kui ka reede õhtul Toomemäel sõidetavast linnakatsest. Samuti näitame neljapäevast laupäevani muudel aegadel otsepilti ralli hooldusalast Tehvandi staadionil ning Karl Kruuda pardakaamerast, kui ta rajal on.

Vaata TV3 uudislõiku!