Tartus ja käänulistel Lõuna-Eesti kruusateedel võtab mõõtu Euroopa ralliparemik nii Historic-autode kui modernsete ralliautode arvestuses. Kohale saabub hulgaliselt meediaesindajaid ja ligi 10 000 rallituristi ligi 20 riigist. Seitsmendat aastat toimuv ralli on aasta-aastalt kasvanud ja mõjutab tänaseks oluliselt ka Lõuna-Eesti majandust. Eesti Konjunktuuriinstituudi poolt läbi viidud uuringu kohaselt oli eelmise aasta võistluse majanduslik mõju Lõuna-Eesti piirkonnale ligi 5 miljonit eurot.

EASi turismiarenduskeskuse direktor Tarmo Mutso sõnul teeb Eurosport tänavu Eestist tänu EASi toetusele kolm 26-minutilist saadet, mis jõuavad iga päev 20 miljoni inimesi ning sellele lisandub auditoorium erinevates Eurospordi ja FIA European Rally Championship sotsiaalmeediakanalites. “Meie rolliks on tagada, et see oluline spordivõistlus jõuaks atraktiivsena maailma spordipildile,” märkis Mutso ja lisas, et EAS toetab sündmust rahvusvaheliste sündmuste meetmest 65 000 euroga.

Eurospordi ülekannete jooksul kasutatakse atraktiivseid kaadreid Lõuna-Eestist. Selleks, et ülekande pilt oleks veelgi meeldejäävam, tehakse turismiarenduskeskuse eestvedamisel ülekande jaoks Märt Agu lavastamisel Eesti kaardi kuju ja Eesti nimega inimlogosid, mida filmib ka Eurospordi helikopter. “Inspiratsiooni oleme saanud Tour de France’ist, kus iga küla ja linn pingutab, et kuidagi lahedasti rahvusvahelisse telepilti mahtuda, ajal mil velotuur sealt mööda sõidab,” selgitas Mutso ja lisas, et laupäeval toimuvaks ühisürituseks on juba registreerunud üle kahesaja inimese, kuid huvilised saavad jätkuvalt liituda.

Mutso sõnul panustab EAS ka sellesse, et kohapeal olev rahvusvaheline hiigelpublik saaks Eesti tutvustamisele kaasa aidata. “Soovime, et tuhanded võistluse jälgijad jagaksid läbi sotsiaalmeedia oma sõpruskonnale infot, et nad on Eestis ja neil on siin tore,” ütles Mutso. “Üritusel on selleks sisse seatud ilmselt maailma suurimad selfipulgad ehk selfie-tõstukid ja ka instagrammiraamid, kus pilti tehes ja #visitestonia hashtagiga üles laadides saab võita lennukipiletid kahele Nordica otselendudele,” lisas Mutso.