"Rally Estonia on selle suve kõige rahvarohkem üritus. Lisaks võistlusele on tegemist ühe suurima logistikaprojektiga, kus lisaks võistlejatele hakkavad kümned tuhanded pealtvaatajad iga päev Tartu ja Otepää rallikeskuste ning Lõuna-Eesti kiiruskatsete vahel liiklema," märkis auto24 Rally Estonia pressiesindaja Margus Kiiver.

Kui 175 võistlusekipaazi läbib kiiruskatsetel 235 ja kokku 800 km, siis 35 000 vaatajat 10 000 autos sõidab kolme päeva jooksul maha keskmiselt sada kilomeetrit ehk kokku miljon kilomeetrit.

"Sel aastal teeme esmakordselt koostööd Statoili teenindusjaamadega, kes nii Lõuna-Eestis kui suuremate trasside kõrval asuvates jaamades on arvestanud spetsiaalselt meie üritusega ning planeerinud nädalavahetuseks lisatööjõudu, et kõik rallisõbrad saaksid teenindatud," sõnas Kiiver.

Statoili teenindusjaamadest saab kuni reedeni soetada rallipasse ning passide omanikele pakub Statoil soodustusega kütust, toitu ning võimalust auto peale Lõuna-Eesti kruusateedel sõitmist puhtaks pesta.

"Ralli korraldajatena kutsume kõiki liiklejaid ettevaatlikkusele ja kannatlikkusele, oleme paigaldanud ajutised liiklus- ja parkimismärgid ning palume neist kinni pidada," tähendas Kiiver.

Auto24 Rally Estonia sõidetakse 17.-19. juulil Tartus, Otepääl ja Lõuna-Eestis. FIA ERC stardinimekirjas on 65 meeskonda, FIA Historic autode Euroopa meistrivõistlustel 37 ja laupäeval, 19. juulil sõidetaval Eesti autoralli meistrivõistlustel stardinimekirjas 71 autot.