Delfi tutvustab iga päev kuni ralli alguseni põnevamaid vastasseise ning annab Aava abiga hinnangu, kuidas need lõppeda võiksid.

Vastasseis nr 2 - Kruuda, Pärn ja Kangur

Kõik kolm meest kasvasid rallisõitjaks 2005. aastal asutatud Urmo Aava ja Kuldar Siku noortetiimist ning tänaseks läbi erinevate teede oma karjääri edasi edendanud. Kruuda on jõudnud WRC2 sarja absoluutsesse tippu, Pärn on minemas sama teed, Kangur proovib kätt ERC etappidel ja Baltikumi tähtsamatel rallidel.

"Minu jaoks on see isiklikult hästi huvitav ja nostalgiline vastasseis, sest me Kuldariga olime kõigi kolme mehe alguse juures ning aidanud läbi aegade nende karjääri edendada nii nõu kui jõuga. Nüüd, teisel aastal, kui me EM-etappi korraldame, on neil kõigil võimalik seda rallit võita. Loodan, et neil jätkub kõigil kainet mõistust ning asi päris käest ära ei lähe," sõnas Aava.

Rally Estonia peakorraldaja peab favoriidiks sellest kolmikust Kruudat, kuid omad tugevused on ka kahel ülejäänud mehel.

"Karlil on kindlasti kõige suuremad šansid seda rallit võita. Eelkõige just loogika pealt, sest ralli on üsna loogiline spordiala. Lühiajaliselt võib imesid juhtuda, aga ralli on ikkagi 206 km pikk ning sa pead olema stabiilne. Karli kogemuste pagas on lihtsalt niivõrd suur ning tema on eestlastest kõige loogilisem pretendent, et võit teist aastat järjest Eestisse jätta."

"Sander jällegi on läbi aastate näidanud kõige stabiilsemat sõitu. Kui kõige kiirematel on õnne ja neil midagi ei juhtu, on Sanderil raske, aga ta suudab siin kindlasti oluliselt kiiremini sõita kui seni MM-võistlustel."

"Kangur on selles kolmikus must hobune. Eelmisel aastal võitis ta Tänaku ees kvalifikatsioonikatse ning sõitis teisel katsel välja teise aja, kuni kolmandas kahjuks katkestama pidi. Võib juhtuda, et ta hakkabki katseid võitma algusest peale ja kui õnne on, siis lõpuni välja. Ta on hästi kõva spordimees ning autoroolis väga keevaline. Noor ja vihane vend."

DELFI ENNUSTAB: Ei hakka selles osas eksperdile vastu vaidlema - Kruuda lõpetab eespool, Pärn tuleb järgmisena, Kangur napilt kolmandana.

#RallyEstonia 2015 press conference. Urmo Aava-s students are all lined up with #R5 cars! Who will win? pic.twitter.com/SpCgMOADiF
— Printsport (@Printsport1) July 10, 2015