"Olen teda kuus aastat üritanud siia vedada läbi oma Poola kontaktide ja erinevate tiimide. Sel aastal võtsime selge suuna laieneda just Poola suunas ja ta siia sõitma saada, maksku mis maksab," rääkis Aava.

"Tean läbi oma sõprade, et Kajto on varem peljanud seda, mis teda Eestis ees ootab. Esiteks kõvad Baltikumi R5 sõitjad pluss need üllatusvõimelised N-rühma vennad. Päris kindlasti ei taha ta sellist seisu, mis oli Esapekka Lappil eelmise aasta esimese päeva lõpus, kus ta oli kaheksas või üheksas. See oleks tema jaoks õudusunenägu."

Aava sõnul on Kajetanowicz Poola ralliringkondades varsti isegi kõvem nimi kui WRC sarjas (tihti vastu puud) kihutav Robert Kubica.

"Kui Kubica sportlik imidž tänu meeletutele katkestamistele on pigem languses, siis Kajetanil vastpidi jätkuvalt tõusujoonel. Eelmise aasta lõpetas ta ERC sarjas teisena, sel aastal sihib ta kindlalt meistritiitlit, misõttu on ülioluline, et temast oleks tagapool sarja liider Craig Breen."

Aava paneb Breeni ja Kajetanowiczi duellis panused poolaka peale. "Ta on Poolas näidanud sarnastel teedel väga head kiirust ning peaks oskama siin sõita, kuigi pole seda kunagi teinud. Breen on siin Soome ralli ettevalmistuseks paar korda käinud, aga pole siis meie teede olemust veel tabanud. Esiveolise Fiestaga jäi ta Egon Kaurist väga kaugele. Kas ta nüüd tabab? Saame näha," spekuleeris Aava.

Breenil on hetkel üldarvestuses 124 punkti, Kajetanowiczil 103. Kolmas on 55 punktiga samuti Rally Estoniale tulev prantslane Robert Consani.

Auto24 Rally Estonia, mis on ERC sarja kuuendaks etapiks, sõidetakse Tartus, Elvas ja Lõuna-Eesti teedel 17.-19. juulini.