Maailma tasemel on müüti, nagu oleks ralli ainult meeste pärusmaa, tugevalt murdnud prantslanna Michele Mouton, kelle nimel on neli WRC ralli võitu ja 9 poodiumikohta. Samas on ta ka miskipärast jäänud viimaseks naispiloodiks nii kõrgel tasemel.

Naisvormelipiloodid on juba jõudusid ühendamas ning nõudmas FIA-lt oma sarja loomist. Kas sama peaksid tegema ka naisrallisõitjad?

Rally Estonial on rooli taga õrnema soo esindajatest ukrainlanna Inessa Tuškanova ja bulgaarlanna Jekaterina Stratieva, esimesel istumise all Mitsubishi Lancer Evo 9, teisel Citroen C2 R2.

Ralli peakorraldaja Urmo Aava arvab, et naistele pole eraldi sarja vaja, sest tegemist pole füüsiliselt niivõrd raske alaga kui on vormelisõit.

"Rallis pole vaja robustset jõudu. Sul on vaja vaid vastupidavust. Ralli on suures osas peas kinni. Kui sul aju töötab ja tunnetus on olemas, saad sa hakkama," sõnas Aava.

Miks siis ikkagi on rallis nii vähe naisi? "Ilmselt pole naiste hulgas nii suurt geneetilist huvi ning needki vähesed sellest väiksest protsendist, kes tahaksid proovida, tunnetavad meeste survet. Ma tunnetan seda, et suur osa meestest arvab, et see on ainult nende pärusmaa. "Meie tahame siin ise ennast õliseks teha. Teie minge kuduge sokke või midagi."," arvab Aava.

"Tegelikult oleks naisi rallispordi juurde vaja ka. Mina kui korraldaja ja ala propageerija tunnen, et kui meil ei ole naissõitjaid, jääme me osast kontingendist publikust ilma. Mina ütlen küll, et tulge julgelt, tehke see ala huvitavamaks!"