"Tahan lihtsalt poodiumil lõpetada ja teen kõik, mis minu võimuses, et seda saavutada ning loodetavasti läheb kõik plaanipäraselt," rääkis Kruuda intervjuus oma pressiteenistusele.

"Põhieesmärk on hoiduda kahe- või kolmekordsetest saltodest nagu Poolas ning hoida auto tee peal. Loodan fantastilisele heitlusele Ott Tänakuga, ülejäänud eestlaste, Esapekka Lappi ja kõikide teistega ERC-st."

Kruuda tunnistas, et Eesti parimale sõitjale Ott Tänakule ta hetkel vastu ei saa ning oleks väga rahul, kui tal õnnestuks Saaremaa mehe järel eestlastest teisena finišeerida.

"Alati on hea olla oma riigist parim, kuid minu puhul tuleb rääkida praegu teisest kohast, sest Ott on kõige kiirem mees. Ta võtab oma Fiesta R5-st absoluutselt maksimumi välja ning me teame, et tal on kiirus olemas, kuna ta on seda WRC-s näidanud. Samal ajal oleks hea ennast kiireimaks eestlaseks kuulutada ning ühel päeval ma tahaks selle tiitli üle võtta, kuid täna ei ole veel see päev. Annan endast maksimumi, et näidata, et mina olen Oti järel järgmine sõitja."

Rally Estonial võistleb ka Kruuda noorem vend Gustav, kes koos Ken Järveojaga istuvad Ford Fiesta R2 masinasse.

"Ta on 16, kuid umbes viis aastat tagasi andsin ma talle auto, millega minagi sõitmist alustasin ning viisin teda paar korda kuus rajale. Nüüd on ta ilmselt noorim kutt, kes kunagi ERC etapil on osalenud, sest ta on kõigest 16 aastat ja kolm kuud vana. Olen temaga kõvasti tööd teinud ning teoorias on ta väga kiire. Ta vajab pisut järele aitamist füüsilise poole ja teadmiste poole pealt, kuid on hea sõitja ning võib päris kiiresti sõita, kui tee talle tuttav on. Kui ta tulevikus kiireks saab, võtan au enda peale, sest ta õpib minu pealt!" lausus Kruuda.