„Auto24 Rally Estonia on enamat kui lihtsalt üks ralli. See on meie jaoks aasta üks olulisemaid sündmusi, kui saame sõita kodustel ja väga headel teedel, millel võistlemine on puhas nauding. See atmosfäär, mis auto24 Rally Estonia ajal Lõuna-Eestis on, on väga mõnus. Sõbrad, toetajad, fännid ja kiired konkurendid, kõik on kohal. Tänavu on meie jaoks oluline ka see, et üks katse toimub Elva linna tänavatel, mis on minu kaardilugeja Martini kodulinn. Me pole veel lõplikult paika pannud, kas Elva linnakatsel istub roolis tema või mina, sest ta teab Elva tänavaid kindlasti paremini kui mina. Igal juhul ootame suure põnevusega autosporti ja meelelahutust täis nädalat Lõuna-Eestis ning on selge ka see, et ilma võidumõteteta me starti ei tule,“ räägib Karl Kruuda.

Kruudale ja Järveojale on see esimene tänavune start FIA ERC sarjas, autoralli MM-sarjas on nad tänavu teinud kaasa kaks rallit, Portugal ja Sardiinia. Mõlemal rallil oli neil probleeme, kuid vaatamata sellele suudeti näidata head kiirust ja saada kirja ka katsevõite. Kindlasti soovitakse enne auto24 Rally Estoniat sellel nädalavahetusel sõidetaval Poola MM-rallil näidata head kiirust ja kõrget kohta WRC 2 klassis.

Osalejate hulgas on rõõmustavalt palju Eesti noori sõitjaid, Eesti meistrivõistluste liidrid DMACK Trophy klassis, Miko Niinemäe ja Martin Valter (Peugeot 208 R2) osalevad ainsa Eesti meeskonnana FIA ERC Junior arvestuses, kus saavad võidu sõita selle klassi kiirematega. Eesti noortest sõitjatest on esiveoliste autode klassis kirjas Rasmus Uustulnd-Imre Kuusk,
Sander Siniorg-Karl-Artur Viitra, Oliver Ojaperv-Jarno Talve, Kenneth Sepp-Tanel Kasesalu ning Gustav Kruuda-Ken Järveoja, kõik meeskonnad sõidavad Ford Fiesta R2 autodega.

FIA ERC etapi osalejate nimekiri: http://rallyestonia.com/competitors/erc/entry-list/

FIA Historic Sporting Rally Championship etapi osalejate nimekiri: http://rallyestonia.com/competitors/historic/entry-list-2/