Autorallistaar teeb kaasa Historic-klassis ning istub Audi rooli, millega kihutati 1981-82 aasta MM-rallil.

Sellest aastast WRC sarjas Volkswageni tehasemeeskonnas sõitev Jari-Matti Latvala osales ka mullu auto24 Rally Estonia Historic arvestuses.

Latvala Audi Quattro näol on tegu omal ajal autoralli MM-sarjas Group 4 klassi kuulundu neljaveolise masinaga ja see mudel on autoralli seisukohast revolutsioonilise tähenudsega. Nimelt debüteeris Audi Quattro 1981. aastal MM-sarjas kui esimene neljarattaveoline auto. 1981. ja 1982. aastal osalesid Hannu Mikkola ja Michele Mouton taolise masinaga Audi tehasemeeskonna ridades autoralli MM-sarjas. Aava hinnangul on põhjust uskuda, et Latvala on võimeline selle 360 hobujõulise autoga välja sõitma ka modernsete autode arvestuses aegu esikuuikusse.

Vaata pilti Latvala masina sarnasest autost SIIT

Starti asub ka Latvala isa, legendaarne Soome rallisõitja Jari. Tema võistleb Mitsubishi Lancer WRC-ga. Võistluse peakorraldaja Urmo Aava loodab stardis näha 10 WRC masinat. WRC klassis asub rajale ka Georg Gross.

Lisaks on rallil kohal ka Metsatöll ning kõigi eelmüügist piletiostjate vahel loositakse välja Volkswagen Golf 7.

Veel oli pressikonverentsil juttu sellest, et Eestile tehti Rahvusvahelise Autoliidu FIA ja Eurospordi poolt ettepanek korraldada Rally Estonial 2014.-2016. aasta Euroopa meistrivõisluste (ERC sari) etapp, kuid see peaks teoks saama juba riigi rahastusel.

Peagi avaldame ka pikema intervjuu ralli peakorraldaja Urmo Aavaga.