Eestis on stardis selle klassi Euroopa meistrivõistluste esikolmik, kellele pakuvad kodustel teedel konkurentsi kaks Eesti meeskonda – Miko Niinemäe ja Martin Valter (Peugeot 208 R2) ning Gustav Kruuda ja Ken Järveoja (Ford Fiesta R2T). Niinemäe ja Valter on valitsevad Eesti meistrid ja juhivad ka sellel aastal Eesti meistrivõistlusi R2 autode klassis. Eelmisel aastal olid nad auto24 Rally Estonia ERC Junior arvestuses kolmandad, sellele kohale kukkusid nad viimasel katsel tehnilise probleemi tõttu, enne seda olid nad kindlalt teisel kohal.

„Poodiumile tahame kindlasti jõuda ja kõrgeim eesmärk on loomulikult võit ERC Junior arvestuses. Osad sõitjad, kes selles sarjas sõidavad, eriti Opel Motorsport meeskonnad, on ka eelmisel aastal siin sõitnud ja neile on nüüd olud tuttavamad. Saab kindlasti põnev olema,“ rääkis Niinemäe.

Gustav Kruuda ja Ken Järveoja sõidavad auto24 Rally Estonial esimest korda liitrise turbomootoriga esiveolise Ford Fiestaga, seni on nad sõitnud 1,6 liitrise vabalthingava mootoriga Ford Fiestaga.

„See on meil esimest korda sõita turbomootoriga Fiestaga, kindlasti on see kiirem ja saame seda enne rallit ka korralikult testida. Oleme kahe hooaja vahel teinud kõvasti tööd ja tulemused näitavad, et liigume õiges suunas," rääkis Kruuda enne rallit.

Sarja liider on enne auto24 Rally Estoniat Chris Ingram (Opel Adam R2), kelle kaardilugejaks on Elliott Edmondson. „Auto24 Rally Estonia on meie jaoks olulise tähtsusega. Oleme tänavusel kolmel etapil lõpetanud teisena ja nüüd tahaksime ka võita. Eesti kiiretelt teedelt on mul eelmisest aastast kogemusi. Tahan siin võita ja kindlasti tulevad siin põnevad lahingud eeskätt kohalike sõitjatega,“ rääkis Ingram.

ERC Junior arvestuse teisel kohal on Marijan Griebel-Pirmin Winklhofer (Opel Adam R2) ja kolmandad Lukasz Pieniazek-Przemyslaw Mazur (Opel Adam R2). Kõik esikolmiku sõitjad on Opeli tehasemeeskonna sõitjad.

Reedel algavad ralli tegevused juba kell 13.00, kui sõidetakse kvalifikatsioonikatse Vana-Otepääl. Tartus, Raekoja platsil asuval poodiumil tasuba olla juba kell 17.30, kui sealt sõidavad üle Historic autod. Kell 18.00 valivad prioriteediga sõitjad kvalifikatsioonikatse tulemuste alusel endale stardikoha, kell 18.15 on sõitjate avalik pressikonverents, kell 18.30 autogrammide jagamine ja kell 18.45 pidulik ralli avamine. Kell 19.00 sõidab esimene FIA ERC sarja võistleja üle stardipoodiumi.

Tartu kesklinnas toimuvale linnakatsele stardib reedel, 15. juulil esimene FIA ERC sarja sõitja kell 20.00. Start on 1,33 kilomeetrisel katsel Raekoja tagant, Ülikooli tänavalt ja finiš Vallikraavi tänaval. Laupäeval sõidetakse 9 katset, päeva lõpetab Elva linnakatse. Pühapäeval sõidetakse 6 kiiruskatset. Kokku tuleb 16 kiiruskatse peale 212,73 katsekilomeetrit. Ralli finišipoodium Tartus Raekoja platsil on pühapäeval kell 17.00.

Auto24 Rally Estonia sõidetakse 15.-17. juulil Tartus, Elvas ja Lõuna-Eesti teedel ning see on FIA ERC Euroopa autoralli ja FIA European Historic Sporting Rally meistrivõistluste etapp.