Mis on krosskart?

Krosskardi ajalugu ulatub ligi 40 aasta tagusesse aega. 1980ndate alguses otsustas rootslane Erland Andersson leiutada sõiduvahendi, millega oleks lõbus ja turvaline sõita ning mida oleks lihtne hooldada. Sealjuures oli oluline, et kõike seda saaks nautida võimalikult väikeste kuludega. Nüüdseks on võimsate mootoritega krosskardid saanud populaarseks ja laialdaselt kasutatavaks Põhjamaades ning Lõuna-Euroopas.

Tallinna lauluväljakul istuvad võistlejad 750kuupsentimeetriste neljasilindriliste mootoritega varustatud Suzuki GSRXi krosskartidesse. Umbes kahe sekundiga nullist saja kilomeetrini tunnis kiirendavad Speedcar Xtreme’i nime kandvad sõidukid kaaluvad 312 kilogrammi ning on toodetud Hispaanias.

Möödunud aastal esmakordselt rallikrossi Eesti meistrivõistluste sarjaga liitunud Crosskart Xtreme’i klassis startis läbi hooaja 16 võistlejat, kellest esikolmikukohti suutsid välja sõita koguni 9. Hooaja kokkuvõttes võitis meistritiitli Eero Nõgene, kellel järel teenis hõbeda Raul Orav. Mõlemad on stardis ka Delfi rallipäeval ning lisaks ralli- ja ringrajataustaga võistlejatele tulevad neile konkurentsi pakkuma tuttavad konkurendid rallikrossirajalt.

Nõgene ja Orava kõrval istuvad endale tuttavatesse krosskartidesse mitmekordne Eesti meister rallikrossis Sten Oja.
Võistluse korraldab Ekspress Meedia.

Pileteid saab osta SIIT.