Eelmisel aastal võitis Perdosa Valencia võistluse. Tema kangeks konkurendis oli üllataval komber Johann Zarco, kuid kogemus siiski võitis. Teised jäid juba kaugele maha. Sel aastal pole Pedrosa võitnud ühtegi etappi ega kordagi astunud poodiumile! See on erakordne, sest isegi oma esimesel aastal 2001 sai ta kaks poodiumit. On mõistetav ja teada, et kui uued tuuled ees puhumas, siis on raske motivatsiooni leida ja see kajastub selgelt kiiruses. Mitte ainult! Pedrosa on alates Michelini tulekust vaevelnud tagumise rehvi töötemperatuuri saavutamisega ja võib öelda, et antud rehvi tulekuga algas vaikselt hääbumine. Lisaks liiga leebe iseloom, mis kindlasti on positiivne, kuid tippsportlane peab olema täis sportlikku viha ja õiges koguses nahaalne. Tahan viimast korda näha, et Pedrosa suudab ennast kokku võtta ja lahingu anda, nagu oma parimatel päevadel.

Väga tahtnuks näha Lorenzot sõitmas Ducatiga viimast korda. Paraku jääb ta suure tõenäosusega kõrvale, sest vigastus ei lase jätkuvalt täie võimsusega sõita. Ka temale olnuks Ducati sadul viimast korda istumise all, sest juba esmaspäevast vahetab ta Ducati Honda vastu välja. Lorenzo on olnud väga edukas Hispaanias ja see rada on üks tema lemmikutest. See muidugi annab teistele hea võimaluse. Andrea Doviziosole on Valencia keeruline. Ta on ainult ühe korra saavutanud siin poodiumi ja sedagi vihmasõidus.

Antud rada ei ole sobilik Ducatidele, kuid see hooaeg tõestas, et pole enam radu, kus Ducati oleks nõrk. Siiski ma seekord veel Ducatile ei panusta. Jäävad Yamahad ja Suzukid. Jällegi usun, et näeme ühte Suzukit poodiumil. Kaldun arvama, et siin on suurem võimalus kohalikul sõitjal Alex Rinsil. Samas Andrea Iannonel võib olla rohkem motivatsiooni enda tõestamiseks, sest jääb temalegi Valencia viimaseks etapiks Suzukiga. Järgmine aasta on tal palju raskem poodiumi eest võidelda. Yamaha on suur küsimärk, sest Zarco, Vinales, Rossi võivad olla siin väga kiired. Rossile ei ole Valencia lemmik koht, kuid tal ei ole sellel aastal ühtegi võitu! See oleks lisamotivaator, kuid kardan, et seda ei tulegi. Ka Vinalest ei ole Valencia soosinud. Viimane poodium oli aastal 2012 ja seda Moto3 rattaga. Pole just liiga palju põhjust optimismiks. Küll aga käib nende kahe Movistar Yamaha sõitja vahel võitlus kolmanda koha nimel ja Rossile kindlasti ei meeldi, et Vinales ühe võidu on hooajal ikkagi saanud. See on huvitav võitluspaar viimasel etapil.

„Musta hobuse“ rolli panen seekord Johann Zarco. Võimalik, et kui kõik klapib, tuleb isegi võit. Vaatame siis huviga paljude viimast sõitu ja hoiame pöialt Väiksele Samuraile seda kõike TVPlay Sport ja TVPlay Sport+ kanalitel.