Šotlanna Wolff, kes äsja lõpetas Hockenheimis oma DTM (Saksamaa turismiautode võistlussari) karjääri ja on abielus Vormel 1 Williamsi tiimi osaniku Toto Wolffiga, tegi esimesed tiirud F1 auto roolis eelmise nädala kolmapäeval.

„Minu kiivril oli Maria täht, ma sõitsin meie mõlema eest,“ rääkis Susie, keda tuntakse paremini neiupõlvenime Stoddart all. „Maria on uskumatu isiksus, ta on minu jaoks suur inspiratsioon. Me oleme olnud ühenduses ja ta palus, et ma esindaksin meid mõlemaid,“ märkis 29-aastane Šveitsis kodunenud daam. Enne Mariat ja Susiet tegutses viimati Vormel 1 sarjas naispilootidest Giovanna Amati 1992. aastal Brabhami tiimi juures.

Wolffile anti testikeelust hoolimata võimalus sõita aasta vana vormeliga, kuna Williams deklareeris ürituse „filmipäevaks“. Vormel 1 boss Bernie Ecclestone rõõmustas DTM-piloodi tuleku üle autospordi kuninglikku sarja: „Kui Susie on masinas võrreldaval tasemel oma ilusa väljanägemisega, siis rikastab ta kindlasti meie meeskondi. Pealegi on ta intelligentne,“ tõi esile 81-aastane inglane.

Tulevikus hakkab Susie Wolff tegema Williamsi jaoks aerodünaamika teste, samuti töötab ta simulaatoris. Tiimi juht sir Frank Williams kiitis samuti endist DTMi pilooti, kes omavat tema arvates suurt talenti ja professionaalsust. “Valiku tegemisel ei mänginud mingisugust rolli fakt, et Susie on Toto Wolffi abikaasa,” toonitas Williams.

Info:
Susie Wolff (Stoddart) on sündinud 6. detsembril 1982 Obanis Šotimaal. Ta elab koos abikaasa Toto Wolffiga Šveitsi linnas Ermatingenis. Peale autospordi tegeleb sümpaatne naine suusatamise, ujumise ja veesuusatamisega. Oma karjääri alustas ta kardispordis (1996-2000), seejärel võistles šotlanna briti Vormel Renault ja ühe aasta (2005) briti Vormel 3 sarjas. DTMi tuli ta aastal 2006 Mercedes AMG tiimi.