Külgvankritel võitis A grupi kvalifikatsioonisõidu valitsev maailmameister hollandlane Etienne Bax koos lätlase Kaspars Stupelisega (WSP), kellele järgnesid Hollandi-Belgia meeskond Julian Veldman/Glenn Janssen (WHT Husqvarna) ja Belgia-Hollandi tiim Marvin Vanluchene/Ben Van Den Bogaart (WMC Zabel).

Eestlastest pääsesid sellest sõidus 12 hulgas otse homsetesse finaalidesse ainsatena Joosep Hansar/Arno Peever (VMC KTM), kes ületasid lõpujoone 12ndana. Sõitu alguses juhtinud lätlane Didzis Gorbenko ja Tanel Kõiv (WSP Zabel) olid küll 9ndad, kuid nende tsikkel ei läbinud sõidujärgset mürakontrolli, mille tulemusena lisati nendele trahvina 5 kohta ning nad langesid 14ndaks ja pidid finaali pääsemiseks lohutussõidus osalema.

B grupis tegi väga head sõidu Kert Varik, kellel tänavu korvis lätlane Lauris Daiders (WSP Husqvarna). Mehed võitsid esmalt stardi ja juhtisid sõitu mõned ringid 10-kordse maailmameistri hollandlase Daniel Willemseni ja Robbie Baxi (WSP Zabel) ees. Siis said hollandlased oma tahtmise ning tõusid ise liidriks ning võtsid lõpuks kindla võidu. Varik/Daiders võitlesid seejärel hollandlase Koen Hermansi ja prantslase Nicolas Museti'ga (WSP Zabel), kuid pidid ka nendele lõpuks alla vanduma. Kuna ülejäänutega oli juba selleks ajaks väga suur vahe sisse sõidetud, jäi Varikul ja Daidersil üle ainult rahulikult kolmandal kohal lõpuni sõita.
Eestlastest kihutasid 12 hulka Markus Normak/Karl-Albert Kasesalu (WSP Zabel, 9.), Tanel Reesna/Teet Eier (WSP Zabel, 10.) ja Margo Sonn koos lätlase Arturs Lintersiga (WSP Husqvarna, 12.).

Lohutussõidust said homsetesse finaalidesse meie meeskondadest eelpool mainitud Gorbenko/Kõiv ja Taavi Pungitis/Birger Taal ning varusse jäid Argo Põldsaar/Ruslan Talf.

Quadide kvalifikatsioonisõidu võitis kindlalt norralane Christopher Tvaraen (Yamaha) Martin Adamsoni (Husqvarna) ja inglase Harry Walkeri (Yamaha) ees. Ülejäänud eestlastest olid Martin Filatov (Honda) 4. ning stardis käivitumast keeldunud tsikli tõttu konkurentidest lootusetult maha jäänud ja seejärel vägava sõidu teinud valitsev Euroopa meister Kevin Saar (Honda) 8. Kuna Saar sai tsikli käivitamisel kõrvalist abi, siis tema tulemus hiljem tühistati ja ta saab homsetes finaalides stardikohta valida viimasena. Alguses esimeste seas sõitnud Sten Jupaschevski (Honda) pidi sõidu aga tehnilistel põhjustel katkestama ja talle märgiti tulemuseks 12. koht.

Homme sõidetakse Kiviõlis juba finaalsõidud ning esimene start antakse kell 11:45, kui rajale kihutavad quadid. Kohale tasub aga tulla juba tunduvalt varem, sest kell 10:50 toimub staaride autogrammisessioon ja võistluste pidulik avamine.