Ogieril oli teoreetiline võimalus taas maailmameistriks tõusta juba eelmisel etapil Korsikas, kuid selleks oleks pidanud tema lähimad rivaalid Andreas Mikkelsen ja Thierry Neuville põruma. Hoolimata Ogieri rallivõidust tulid Mikkelsen ja Neuville mõlemad poodiumikohale ning hoidsid sellega oma teoreetilised võimalused endiselt elus.

Täna õhtul algaval Kataloonia rallil on prantslasel aga uus võimalus MM-tiitel kindlustada ning seda juba vaid enda esitustega - Ogier vajab Kataloonia etapilt vaid 16 punkti, et oma neljas järjestikune MM-tiitel juba Hispaanias pea kohale tõsta. 16 punkti oleks võrdne näiteks kolmanda kohaga nii üldarvestuses kui Power Stage'il.

Hetkel jääb Mikkelsen oma Volkswageni tiimikaaslasest maha 68 punktiga, Neuville 83 silmaga.

Ogieri enda sõnul ta erilist survet ei tunne. "Meie eesmärk oli asfaldirallidega endale tiitliheitluses hea positsioon võtta. Meil poleks saanud enam paremini minna - võtsime kaks võitu järjest," rääkis prantslane wrc.com-ile.

"Oleme teinud suure sammu tiitli suunas ning saame asju natuke rahulikumalt võtta, kuna meil pole võidu kindlustamiseks enam nii palju punkte vaja."