Loeb läbis 519-kilomeetrise vahemaa Tacnast Arequipale napilt alla viie tunni ja võttis tänavuselt kõrberallilt teise etapivõidu. Al-Attiyah kaotas pikimal katsel Loebile kümne minutiga ja jättis üheksakordse autoralli maailmameistri endast endiselt 40 minuti kaugusele.

Kolmandat kõrberalli võitu jahtiv Al-Attiyah edestas samas oma lähimat ohustajat ehk Peterhanselit, kes kaotas etapi lõpuosas kõvasti aega, lausa veerand tunniga. Kokkuvõttes kasvatas üldliider vahe Peterhanseliga juba 25 minutile. Samuti aega kaotanud Nani Roma ja Jakub Przygonski jäävad pärast tänast Al-Attiyahist maha vastavalt 34 ja 38 minutiga.

Tsiklitel võitis etapi Sam Sunderland. Üldliider Ricky Brabec oli alles 11. ja edestab nüüd Sunderlandi vaid 59 sekundiga.

Sunderland sai katsevõidu seejuures kohtunike otsusega, sest talle hüvitati kümme minutit, mis oli kulunud Paulo Gonclavesi abistamisele. Raskelt kukkunud Gonclaves murdis randme ja sai peapõrutuse, Sunderland jäi konkurendile abiks kuni kiirabi saabumiseni.