Tühistamisele lähevad Thomas Nataas-i punktid, mille ta teenis septembris, Santa Pod-is toimunud FIA European Finals võistlusel. Peale punktide tühistamise määrati Nataas-ile kaheaastane võistluskeeld. Otsus on võimalik edasi kaevata 21 päeva jooksul.

Nataas tunnistas ise, et oli eelnevalt tarvitanud toidulisandit, mis oli algselt mõeldud üle 40 aastasele ning sisaldas reeglite vastaseid steroide. Mehe sõnul on sellised toidulisandid saadaval kõikjal ning tema viga oli vaid see, et ei lugenud piisavalt tähelepanelikult juures olnud teabelehte. Ka tunnistas Nataas, et on teinud vea ja aktsepteerib tehtud otsust.

FIA ametnikud on ka ise öelnud, et keelatud ainete nimekiri on sama pikk, kui telefoniraamat.

Kehtiva punktiarvestuse reeglite järgi säilitab Thomas Nataas piisavalt punkte, et olla endiselt lõppenud hooaja Euroopa meister. Ka toonitab meister, et tema ja Andersen Racing-u poolt varem avaldatud teated võidusõidust kõrvale jäämise kohta, ei ole seotud käesoleva intsidendiga. Nataas on ka andnud mõista, et võib naasta taas rajale peale seda, kui tema võistluskeelu aeg läbi saab.