Mardenborough oli vaid paar aastat tagasi lihtsalt üks tavaline teismeline noormees. Ta elu muutus hetkel, kui ta osutus "Gran Turismo 5"-nimelises videomängus üheks kiireimaks mänguriks.

Enne, kui Mardenborough rallikarjäär sai alata, oli Mardenborough tulevik kõike muud, kui kindlustatud. Ta kukkus veel alles hiljuti välja ülikoolist, kuid see teda ei morjendanud: ta arvas, et tal on küllaga aega, et teha endast midagi ja saavutada edu, vahendab Daily Mail.

Mardenborough kuulis seejärel ühel päeval rahvuslikest Gran Turismo võistlustest ja alates sellest hetkest asus noormees igal päeval treenima enda oskusi, et olla lõpuks kiireim mängur, keda Gran Turismo sari on iial näinud.

Ta treeningrežiim oli karm. "Ma põhimõtteliselt lukustasin end oma tuppa kaheks nädalaks. Ma sõin küll hommikusöögi ära, kuid seejärel keskendusin vaid mängu ajasõidule," ütles Mardenborough. "See oli raske, kuid ma tõesti tahtsin jõuda mängu rahvuslikku finaali välja. Mu vanemad olid mu peale vihased, et ma veetsin nii palju aega ühele mängule. Mu sõbrad olid lõbusalt reisimas. Aga ma teadsin, mida ma tahan teha. Saada professionaalseks võidusõitjaks," ütles noormees.

Vaikselt hakkasidki Mardenborough ajad paranema, ehkki konkurents oli karm. Ent pärast 1000 ringi sooritamist mängukonsoolil suutis noor võidusõiduentusiast sooritada lõpuks nii võimsa tulemuse, et keegi ei saanud talle vastu. "Sellel otsustaval ringil juhtisin ma enda autot ühe käega; teine käsi viibutas rusikat, sest ma teadsin, et enam kiiremini ma sõita ei oska," ütles Mardenborough.

Sellest hetkest peale noormehe elu muutus. Ta teenis koha Gran Turismo ralliakadeemias. Playstation kadus noore mehe elust, asemele tulid päris autod, mida oli palju ohtlikum juhtida. Mardenborough suutis olukorraga siiski kohaneda ja kasutada videomängust saadud oskusi auto juhtimisel.

"Alguses sõitsin ma Nissan GT4-ga, slick-rehvidel. Auto hääl oli imeline, käigukast suurepärane ja pidurid olid ülijärsud - vat see oli alles auto!", kommenteeris noor rallisõitja. Ei läinudki enam kaua aega, kuni 21-aastane Mardenborough võistles juba Le Mansi 24-tunni sõidul. Võistlus pani ta oskused tõeliselt proovile, kuid noormees tuli "Greaves Motorspordi"-nimelises meeskonnas lõpuks 9. kohale.

"Võistlemine Le Mans'is oli kõike seda, mida ma ootasin, enamgi veel. Kui sa oled rajal uute rehvide ja tühjaks saava paagiga, see on midagi imelist," ütles Mardenborough.

Noormees on nüüdsest suundumas juba vormelikarjääri suunas, tal on leping olemas vormel-3 sarjas osaleva Carlini võistkonnaga, praegu on ueilslane 11 punktiga 19. positsioonil. Kuid andkem poisile aega, tal on võistluskogemusi siiski veel vähe võrreldes eakaaslastega. Ja mine tea, võib-olla on ajapikku just sellest videomängu kiireimast piloodist sirgumas Briti uus vormelistaar.