Ferrari pöördus palvega kõigi tänavu F1 MM-sarjas osalevate meeskondade, samuti FIA poole, et seitsmekordsel maailmameistril lubataks selle aasta mudeliga F60 teha üks täispikk testipäev, et ligi kolm aastat võidusõidust eemal olnud sakslane saaks autoga harjuda, teatab Sportnet.

Schumacher sõitis läinud nädalal Mugellos kaks aastat vana F2007-ga, mis oli varustatud GP2-sarjas kasutusel olevate rehvidega.

Autospordi teatel on Williams Ferrari soovile vastu, sest selle rahuldamine tähendaks vastuolu praeguste reeglitega, mis keelavad testisõidud hooaja sees. "Ehkki me tervitame Michael Schumacheri naasmist F1-sarja, on fakt, et testid ringrajal on hooaja sees kõigile keelatud. FIA on selle reegli kehtestanud ning meeskonnad seda ka järginud," ütles tiimiomanik Frank Williams.

"Just sel põhjusel ei saanud ka Ungari GP-l Toro Rosso meeskonnas debüteerinud hispaanlane Alguersuari võimalust enne võistlusrajale asumist F1 autoga kohaneda. Williams ei näe vahet Alguersuari ja Schumacheri olukorra vahel ning leiab, et reeglites erandi tegemine annaks tulevikuks pretsedendi," lisas Williams.