Alonso kihutas Barcelona ringrajal toimunud testimisel rajapiiretesse ning sai peapõrutuse, mistõttu ta hooaja avaetapil ei stardi. Levivad kuuldused, et kahekordne vormel 1 maailmameister sai vahetult enne avariid oma McLaren-Honda vormelilt tugeva elektrilöögi.

Hispaania ajalehes El Pais avaldatud info kohaselt ei mäletanud Alonso teadvusele tulles viimast 20 aastat oma elust.

Saksamaa väljaande Bild andmetel ei ole mitmed vormelitiimid rahul, et siiani pole Alonso avarii täpseid põhjuseid avalikustatud.

Üks anonüümseks jääda soovinud vormelitiimi juht ütles Bild`ile: "Kui lennunduses juhtub õnnetus ja on väikseimgi risk, et see juhtus mingi tehnilise vea tõttu, ei lubata teistel sarnast tüüpi lennukitel õhku tõusta. Vormel-1 on olnud õnnega koos, et uus mootori hübriidsüsteem ei ole kaasa toonud tõsiseid õnnetusi. Kui minu meeskonna sõitjaga oleks juhtunud õnnetus, kutsuksin kõiki teisi tiime üles oma masinaid üle kontrollima. Honda peab andma FIA-le selged vastused."

Endine tiimiomanik Gian Carlo Minardi, kelle käe all tegi Alonso 2001. aastal debüüdi, nõuab samuti täpseid selgitusi. "Vaikimine ei aita antud olukorra parandamisele kuidagi kaasa. FIA on teinud viimastel aastatel olulisi samme turvalisuse tõstmiseks ning neil on võimalus tõde (Alonso avarii kohta) välja selgitada. Ideaalis võiks selgus saabuda enne Austraalia etappi," sõnas Minardi.

Vormel-1 uus hooaeg algab juba järgmisel pühapäeval Austraalia GP-ga.