Eelmise aasta juulis vormel-1 testisõidul ränga avarii tagajärjel raske peatrauma saanud ja parema silma kaotanud Maria de Villota leiti täna hommikul Sevilla ühest hotellist surnuna.

Hispaania Autoliidu president suhtles de Villotaga viimati neli päeva tagasi, kui vahetas hispaanlannaga e-kirju. Carlos Gracia sõnul tundus de Villota elurõõmus ning valmistus oma elulooraamatu "La vida es un regalo" ("Elu on kingitus") esitluseks, mis pidi toimuma 14. oktoobril.

"Hetkel tean vaid seda, et tema isiklik assistent Arancha läks hommikul Maria tuppa ja ei suutnud teda äratada. Ta oli juba surnud. Arvatavasti oli see loomulik surm, kuid me ei tea midagi kindlalt," sõnas Gracia, vahendab autosport.com.

Hispaania spordilehe ASi F1 korrespondent Manuel Franco lisas: "Hotellitoast ei leitud mingeid ravimeid. Vägivalla tundemärke surnukeha juures ei olnud, seega ta suri suure tõenäosusega loomulikku surma."

Ka Sevilla politsei on teatanud, et tegemist oli arvatavasti loomuliku surmaga. Samas lisas nende pressiesindaja, et "politsei ei saa veel midagi ametlikult kinnitada." Surma üksikasjad selgitab lahkamine.

Hispaania telekanali Antena 3 teatel kannatas de Villota pärast avariid tugevate peavalude käes.