Sellest aastast (leping sõlmiti küll juba 2011. aasta lõpul) kuninglikus sarjas Williamsi testisõitjana üha lähemale F1-tipule pürgiv Bottas võitis mullu tunnustatud GP3 sarja.

23-aastane soomlane on teinud heameelt nii kaasmaalastest spordisõpradele kui Williamsi tiimile - kümnest selle aasta testisõidust, kus Bottas osalenud, on soomlane olnud pooltel kordadel kiirem kui tiimi esinumber, Venezuela ainus mees F1-s, Pastor Maldonado.

Williamsi peainsener Mark Gillan ütles hiljuti BBC-le, et Bottas on eriline talent. Ja vaevalt Gillan selliste sõnadega igat Williamsis sõitnud pilooti iseloomustanud on. Samas nendib ta, et üks asi on kiireid ringe sõita treeningutel, teine asi konkureerida maailma paremate sõitjatega võistlusolukorras. Seda, kas Bottas ka F1-s põhisõitjana läbi lööb, võib suure tõenäosusega näha lähemate aastate jooksul.

Võidusõidumasina tehnilisi aspekte tehnikutega arutades on Bottas, kelle üks kahest mänedžerist on muideks Mika Häkkinen isiklikult, napisõnaline, kuid need harvad laused on Gillani sõnul alati õiged ja vajalikud. Just nagu Räikköneni ja Häkkineni puhul.

Bottas ise püsib kahe jalaga maas ning suuri loosungeid välja hõikama ei kipu: "Williamsiga liitudes teadsin, et ma ei pea kohe Maldonadost kiirem olema, ta on ikkagi igas mõttes kogenum. Aga tegelikult sujus kõik hästi. Juba oma esimesel testipäeval sain auto kiiresti liikuma."

"Hea, et suudan parematega tempos püsida, kuid ma tunnen, et suudan veel kõvasti paremaks minna ning palju on veel tulla."

Hiljuti liikusid ringi kuulujutud, et Bottas võiks sõita tuleval aastal Lewis Hamiltoni asemel (liitub Mercedesega) McLarenis, kuid nagu selgus, sai koha endale hoopis Sergio Perez.

Küllap aeg näitab, mis uue generatsiooni "Jäämehest" saab ja kui kaugele ta jõuab.