Hamilton eiras eile Abu Dhabis sõidetud etapil kahel korral oma meeskonna korraldust kiiremini sõita. Sellise taktika tõttu jõudis Rosberg Hamiltoni kannule ning Sebastian Vettel ja Max Verstappen Rosbergi järele. Kui Vettel ja Verstappen oleks suutnud Rosbergist mööduda, võitnuks maailmameistritiitli Hamilton.

"Sa pead olema meeskonnamängija. Sulle makstakse kümneid miljoneid naelu, et sa võistleks arvatavasti kõige rikkama vormelitiimi huvides," kritiseeris Stewart Hamiltoni, kirjutab talkSPORT.com.

"Meeskond ei käskinud ju tal kaotada. Tal paluti lihtsalt kiiremini sõita, et ka Rosberg saaks oma kiirust näidata. Ta oli ju Grand Prix`d võitmas. Miks mitte seda teha suure ülekaaluga?" imestas Stewart.

Kolmekordse maailmameistri arvates vääriks Hamilton tiimikorralduste eiramise eest karistust. "Sa pead mängima meeskonna reeglite järgi. Mina määraksin Mercedese asemel talle karistuse. Ta võiks ühest GP-etapist eemale jätta või määrata rahatrahv. Aga kuna Lewis teenib nii suurt palka, siis ma arvan, et rahaline karistus ei mõjuks üldse," lisas vormelilegend.

Mercedese boss Toto Wolff tunnistas eilse etapi järel, et ka talle ei meeldinud Hamiltoni käitumine, kuid nad pole veel otsustanud, kas britt vääriks karistust või mitte.

Vormel-1 uueks maailmameistriks krooniti eile Rosberg, kes edestas Hamiltoni hooaja kokkuvõttes vaid viie punktiga.