Honda püstitas vormel-1 auto mitteametliku kiiruserekordi

Honda (endine BAR) sai vormel-1 reeglitele vastava autoga Californias, Mojave lennuväljal lõppkiiruseks 415 km/h, vahendab formula1.com.

Algselt plaanis olnud ametlik rekordiparandus Bonneville soolajärvel lükkus järgmisse aastasse — vihmasajud olid soolajärve sõidukõlbmatuks muutnud.

Kokku pandi BAR-i selle aasta mudel, mis oli kiirussõidu jaoks pisut kohandatud kuid sellegipoolest vormel-1 reeglitele vastav, proovile kolmel korral. Kõigil kordadel tõusis tippkiirus üle 400 km/h.

Auto roolis oli lõuna-aafriklasest testisõitja Alan van der Merwe.

Pedro de la Rosa võitis heategevusliku kardivõistluse

Juan Pablo Montoya ja tema naise korraldatud heategevuslikul kardivõistlusel lõid kaasa veel Montoya ise (oli kahe sõidu kokkuvõttes teine), Christian Klien, Vitantonio Liuzzi, Christijan Albers, Antonio Pizzonia, Helio Castroneves ja Dan Wheldon, kirjutab formula1.com.

Kolumbias, Cartagena linna tänavatel toimunud võistluse tulu läks Kolumbia tänavalaste abistamiseks.

Honda kavatseb Barrichellolt Ferrari saladused välja pinnida

Reutersi andmetel on Honda meeskonnal plaanis Barrichellolt Ferrari meeskonna tegutsemise kohta võimalikult palju infot saada.

“Rubens on töötanud kaasaja edukaimas F-1 meeskonnas. Oleksime rumalad, kui me temalt ei küsiks, mis teeb Ferrarist nii eduka tiimi,” ütles (BAR)Honda peadisainer Kevin Taylor: “Meid ei huvita mitte ainult auto disain vaid kogu Ferrari tiimi tegutsemiskontseptsioon. Kindlasti kuuleme temalt nii mõndagi, mille peale me ei ole veel tulnud. Ka pisiasjad võivad olla olulised.”

Kovalainen võtab Villeneuvilt koha?

Soome MTV3 kirjutab viitega saksa ajalehele Bild, et Heikki Kovalainen võib Jacques Villeneuvi asemel BMW rooli istuda. Kovalainen kuulub küll Renaulti leeri, kuid sealtpoolt ei ole talle järgmiseks hooajaks veel testsõitja kohale pakkumist tehtud.

BMW tahab kuuldavasti Villeneuvist vabaneda, kuigi kanadalasel on Sauberi ajal sõlmitud veel aasta kehtiv leping. Villeneuvist lahti saamiseks peaks BMW ta 3,5 miljoni eurosest lepingust “välja ostma”.