Caterhami tehasehoone administraatorid sulgesid neljapäeval uksed, sest F1 tiim polnud nõus maksma neile nõutud rendihinda. Nii ongi Caterhami masinad tehases luku taga.

"Meil on Austinisse minekuks kõik ette valmistatud, kuid kui administraatorid oma meelt ei muuda, on seis keeruline," ütles tiimi boss Colin Kolles BBC-le.

Caterhamil pole õigust oma masinaid majast välja nõuda, sest need lihtsalt ei kuulu juriidiliselt neile. Autod on firma 1MRT omanduses, millel pole need ehitanud Caterham Sports Ltd-ga enam mingit sidet, kuna viimane kuulutas sel nädalal välja pankroti.

Marussial aga puuduvad USA-sse ja Brasiiliasse reisimiseks rahalised vahendid. Saksamaa väljaande Auto Motor und Sport korrespondendi Michael Schmidti sõnul on tiim juba alates augustikuisest Belgia GP-st "peost suhu" elanud.

"Meie teada on neil nüüd vaja järgmist rahasüsti, et Austinisse ja Sao Paulosse sõita," ütles Scmidt. "Samal ajal tahab omanik Andrei Tšeglakov tiimi maha müüa."

Ajakiri Auto Bild lisab, et Marussia on ka oma mootoritarnijale Ferrarile maksmisega lootusetult hiljaks jäänud, mistõttu on Ferrari lõpetanud Marussiale 2015. aasta mootori arenduse kohta infot jagamast.