Enne avariid oli 15. kohal sõitnud Nasr saanud tiimilt korralduse Ericsson mööda lasta, kuna tiimi arvates olid tal paremad võimalused järele jõuda Pascal Wehrleinile ja Romain Grosjeanile. Kuna brasiillane korraldust ei täitnud, üritas Ericsson võiusõiduga mööda saada.

Lisaks kolmekohalisele karistusele Montrealis läheb Ericssonile kirja kaks trahvipunkti, kokku on tal neid hetkel kuus.

Trahvipuntkid lähevad kirja sõitja superlitsentsile. Kui neid koguneb 12 kuu jooksul 12, peatatakse piloodi litsents üheks sõiduks.

Neli trahvipunkti sai Wehrlein - kaks virtuaalse turvaauto ajal kiiruse ületamise ja kaks siniste lippude ignoreerimise eest. Sõidu ajal sai ta samade asjade eest 10-sekundilised karistused.

Pärast seina sõitmist ohtliku olukorra tekitanud Kimi Räikkönen (Ferrari) pääses karistusest. Kohtunikud leidsid, et soomlane poleks saanud Grosjeani nurka surka surumist vältida, sest tal polnud autonina all lohisenud esitiiva tõttu masina üle täit kontrolli.

Kohtunike ees seletusi andes ütles Räikkönen, et tahtis auto turvalisele alale juhtida, mitte seda keset rada seisma jätta. "Tiim ütles mulle, et ma pean seisma jääma, aga ma olin selleks ajaks juba tunnelis. Ma ei saanud keset tunnelit peatuda, seega pidin autole rahuliku parkimiskoha leidma," lisas soomlane.