Tüli põhjus seisnes selles, et van der Garde'ist pidi saama alanud hooajal Sauberi põhisõitja - ta oli ka vastava lepingu allkirjastanud -, ent meeskond palkas hiljem veel nii Felipe Nasri kui Marcus Ericssoni, jättes hollandlase pika ninaga. Van der Garde kaebas seepeale Sauberi kohtusse.

"Oleme jõudnud Sauberiga kokkuleppeni minu lepingu lõpetamise osas," kirjutas van der Garde täna oma Facebooki leheküljel pärast kohtuprotsessi võitmist.

"Mul oli kehtiv leping 2015. aastaks. Üritasin kuni eelmise laupäevani saada põhisõitjakohta, sest mul oli selleks õigus."

Van der Garde'i sõnul sai vägikaikavedu alguse juba mullu, kuigi avalikkuse ette jõudis see alles eelmisel nädalal.

29-aastane hollandlane sai kohtuvõidu eest enda sõnul "märkimisväärse materiaalse hüvitise". Ta ei saanud avalikustada täpset summat, kuid ridade vahelt võib lugeda, et Sauber ei pääsenud kaotusest väikeste kadudega.

La Gazzetta dello Sporti andmetel on summa, mille Sauber peab van der Garde'ile hüvitama, suisa 15 miljonit eurot.

"Sauberi majanduslike otsuste tegemine on selle juhtumi raames olnud kummaline," nentis vormelisõitja.

Kohtuvõidust hoolimata on van der Garde kurb, et ei saa tänavu F1-sarjas osaleda. "Ma ei hakka sellest (käitumisest) kunagi aru saama."

Nii jätkavad Sauberi meeskonnas sõitmist Nasr ja Ericsson, van der Garde'i seni ainus täispikk hooaeg F1-s pärineb aga 2013. aastast, mil ta Caterhamis kordagi punktidele ei jõudnud.