Mitmed arstid, seejuures ka vormel-1 võistlussarja arst, dr Gary Harstein väitsid Sterni artiklis, et Schumacheri tervislik seisund võis oluliselt halveneda, sest meedikud otsustasid sakslase õnnetuse järel transportida helikopteriga lähedalasuvasse Moûtiers`i väikehaiglasse. Ekspertide arvates tekitas see olukorra, kus Schumacher jõudis hädavajaliku abi juurde 20 minuti asemel alles tunni aja pärast.

Schumacheri tervise eest hoolitsev meditsiinbrigaad teatas süüdistustele vastuseks, et kiirabi tehtud vahepeatus Moûtiers`is päästis Schumacheri elu, kirjutab The Telegraph.

Arstide kinnitusel oli kohalikus haiglas tehtud vahepeatus hädavajalik, sest sinna jõuti viie minutiga ning seal suudeti sakslase olukord kiiresti stabiliseerida. Kuna Schumacher oli koomasse langenud vahetult pärast helikopteri õhkutõusmist, poleks ta suutnud pikemat lendu Grenoble`i haiglasse üle elada.

Detsembri lõpus Meribeli suusakeskuses peaga vastu kivi kukkunud Schumacher on veetnud Grenoble'i haiglas tänaseks 111 päeva ning näitab kergeid paranemise märke. Nädala alguses avalikustati, et Schumacher on koomast ärkamas.