Tehnikaspordiklubi Erki Sport eestvedaja Eiki Eriste ütles Pärnu Postimehele, et nende kahjusumma on vähemalt 250 000 krooni.

“Vee alla jäänud võistlusautod taastame oma jõududega, kuid Pilliroo tänava ja Taali krossiraja töökodades olnud seadmetest on paljud rikutud ja kontorimööbel ning kõik arvutid tuleb välja vahetada,” märkis klubi president Eriste. “Väga kahju on, et hävis meie klubi seitsme aasta paberimajandus ja vette jäid ajaloolised fotod.”

Võidusõitja Erko Eriste kuivatas eile klubikaaslase Riho Linnase krossiautot Lada Samara ja putitas enda Lancia Delta Integralet.

“Pole veel kummagi auto mootorit tööle pannud, sest vahetada tuleb nii käigukasti- kui mootoriõli,” rääkis Erko Eriste. “Samaraga ei tohiks palju probleeme olla, küll tuleb Lanciale uus aju peale panna.”

Motomees Jüri Makarov hindas enda kahju 20 000 kroonile. “Üritan oma jõududega nii bussi kui tsikli korda teha, sest neil polnud kindlustuskatet,” ütles Makarov. “Vee alla jäänud elumaja taastamise peaks kindlustus kinni maksma.”

Risanti klubi eestvedaja Ahto Jaakson rääkis, et nende võistlustsiklite garaažis Soo tänaval oli vett poolteist meetrit. “Kell kaks öösel hakkasime poeg Risto ja tema sõbra Janno Hooliga mootorrattaid ja tööriistu evakueerima,” meenutas Jaakson uputust. “Selleks ajaks, kui vesi haripunkti jõudis, olime enamiku varandust päästnud, vaid üks 85 kuupsentimeetrine ringrajamasin uppus ära. Võib öelda, et tänu abimeestele pääsesime kergelt.”

Luha tänaval elava Merisaarte pere majja ja töökotta tungis omajagu vett, kuid kaks ringrajaautot suudeti päästa.

“Pärast keskööd tunkisime poistega võistlusautod nii kõrgele, kui suutsime,” ütles ringrajasõitjate Martini ja Janek Merisaare treenerist isa Jaan. “Soolane merevesi oleks autodesse tungides elektrisüsteemile väga palju kahju teinud.”