Vahejuhtumiga seoses kahtleb speedtv.com, kas ameeriklast enam üldse Red Bulli farmmeeskonnas rooli taha lastakse.

Speed oli üks paljudest, kellele sai saatuslikuks paduvihmast põhjustatud veelomp esimeses kurvis. Viimasena maandus kurvijäänute seltskonda tema meeskonnakaaslane Liuzzi, kes jättis napilt kaasa haaramata turvaauto, aga see-eest tabas tarktorit.

Võidusõidu algusminutitel mõlemad autod kaotanud Toro Rosso boksis olid emotsioonid ilmselt laes kui Speed sinna jõudis. Pärast vestlust Tostiga hakkas Speed boksist lahkuma, kui tiimipealik äkki oma käed “kasutusele võttis.” Pealtnägija sõnul oli tegemist sõitja ründamisega.

Viimastel nädalatel on Toro Rosso juhtide poolt mitmeid kordi mõista antud, et järgmisel hooajal ei soovita enam Speedi ja Liuzzi teeneid kasutada. Meeskonna kaasomanik, Gerhard Berger, soovib värvata ChampCari tähe Sebastien Bourdais’i.

Laupäeval, enne Euroopa GP-d ütles Speed SpeedTV-le antud intervjuus järgmist: “Gerhardil ja Franzil on oma ideed, millisena nad tahavad näha tulevikku. Kindel on see, et sellel ei ole midagi pistmist minu saavutustega rajal. On selge, et oma bossidelt saame mina ja Tonio (Liuzzi) väga minimaalselt toetust.”

“See on kestnud juba kaks aastat ja on järjest süvenenud. Mingil hetkel otsustasin, et enam ei hooli — ei ole järgmisel aastal F1-s või olen teises meeskonnas, mõlemat pidi on OK,” rääkis Speed: “See otsus muutis mind rahulikumaks ja ma usun, et tegelikult sõidan ma praegu paremini. Pole vaja olla eriline raketiteadlane, et saada aru — Franz ja Gerhard rabelevad nagu hullud, et minust ja Toniost lahti saada.”