Rosbergi ainus konkurent tiitlivõidule Lewis Hamilton võttis Brasiiliast maksimumpunktid ning vähendas enne viimast etappi tiimikaaslasega vahe 12 punktile. Rosberg oli täna teine jäädes vihmas ja kahe pikema katkestamisega sõidus Hamiltonile alla 11,455 sekundiga.

Kolmas oli Max Verstappen, kes tõusis poodiumile eelviimasel ringil, möödudes Sergio Perezist. Viies oli Sebastian Vettel, kuues Carlos Sainz, seitsmes Nico Hülkenberg ja kaheksas Daniel Ricciardo. Tulemuse sai kirja 16 meest.

Kimi Räikkönen lõhkus auto 19 ringil ja viimast korda kodusel Brasiilia GP-l startinud Massa 46 ringil.

Eelinfo:

Mis peab juhtuma, et Soome juurtega sakslane troonile tõuseks? Pakume siinkohal välja kõik võimalikud variandid. Rosbergi ohustab tiitliheitluses vaid tema tiimikaaslane Mercedesest, kolmekordne maailmameister Lewis Hamilton. Kahte paremat lahutab enne Brasiilia etappi 19 punkti.

Rosberg kindlustab tiitli, juhul kui...

1) ta võidab etapi
2) ta finišeerib teisena ja Hamilton ei suuda enamat neljandast kohast
3) ta finišeerib kolmandana ja Hamilton ei suuda enamat kuuendast kohast
4) ta finišeerib neljandana ja Hamilton ei suuda enamat kaheksandast kohast
5) ta finišeerib viiendana ja Hamilton ei suuda enamat üheksandast kohast
6) ta finišeerib kuuendana ja Hamilton ei suuda enamat kümnendast kohast

Rohkem võimalusi pole. Kui sellest valikust ükski variant käiku ei lähe, siis otsustatakse MM-tiitli saaja hooaja viimasel etapi, 27. novembril Abu Dhabis.

Eilses kvalifikatsioonis oli kiireim Hamilton, Rosberg oli ülinapilt teine, jäädes tiimikaaslasest maha kõigest 0,112 sekundiga.