Enne viimast etappi juhtis Ferrari esisõitja Michael Schumacher Williamsi roolis olnud Jacques Villeneuve'i vaid ühe punktiga ning juba enne võistlust sahistati, et Schumacher võib võistluse ajal Villeneuve'iga kokku põrgata, et sellega tiitel endale kindlustada - nagu juhtus kolm aastat varem.

Kvalifikatsioonis sõitsid mehed välja tuhandikupealt sama aja ning startisid esireast, kusjuures kolmandalt kohalt sai minema Villeneuve'i tiimikaaslane Heinz-Harald Frentzen, kes sõitis kvalifikatsioonis samuti välja täpipealt sama aja!

Stardist sai paremini minema Schumacher, kes juhtis suurema osa sõidust, kuid võistluse viimasel kolmandikul hakkas alles oma teist hooaega sõitnud Villeneuve kulunud rehvidega sakslasele tasapisi järele jõudma. 48. ringil üritaski kanadalane möödasõitu ning oli juba Schumacherist sisuliselt möödas, kui sakslane oma Ferrari talle meelega pihta keeras. Karma tegi aga oma töö: Schumacher pidi koheselt katkestama, Villeneuve sai kahjustatud autoga edasi sõita ning kuigi ta pidi päris lõpus endast Mika Häkkineni ja David Coulthardi mööda laskma, piisas sellest, et tulla maailmameistriks.

Häkkinenile oli see sealjuures karjääri esimeseks etapivõiduks, FIA otsustas aga Schumacheri ebaausate võtete üritamise eest MM-sarja arvestusest diskvalifitseerida.