Sõit algas kohutava kaosega, kus teises shikaanis pidurdas Heinz Harald Frentzen liiga hilja ning tabas Rubens Barrichellot ja tiimikaaslast jarno Trullit. Tekkis tohutu avarii, millesse kisuti ka David Coulthard ja Pedro de la Rosa, kusjuures viimane demonstreeris pealtvaatajaile, kuidas F1 autoga saab õhuakrobaatikat teha, lennates oma neli korda üle nipli.

Hea stardi saanud Schumacher ja Häkkinen jäid sellest õnnetusest puutumata ning jätkasid omavahelist duelli peale turvaauto lahkumist rajalt. Seekord oli Schumacher pea pool sekundit ringil kiirem ning kasvatas tugeva vahe soomlase ees sisse. Boksipeatused möödusid rahulikult ning sõidu lõpetasid mehed samas järjekorras.

Tagapool käis tugev rebimine punktikohtade üle, mida sel korral oli tavapärasest kaks tükki rohkem jagamisel, kuna Barrichello ja Coulthard olid mängust väljas. Head sõitu tegi Ralf Schumacher, kes raske autoga rajale minnes tuli lõppkokkuvõttes kolmandaks. Jos Verstappen näitas, et Arrows liigub juba esimeste rütmis ning tema kaotus Schumacherile oli vaid 1 minut. Wurz sai oma esimesed punktid tänu tiimikaaslase Fisichella tehnilistele probleemidele ning Ricardo Zonta lõpetas punktisaajate nimekirja.

Pressikonverentsil valitses vägagi liigutav meeleolu ning esimest korda oma karjääri jooksul murdus telekaamerate ees saksa kivinäoks kutsutud Michael Schumacher, kes peale küsimust, miks see etapivõit temale nii oluline on, lasi oma tunnetel voolata nagu ka pisaratel. Mika Häkkinen istudes tema kõrval püüdis teda rahustada ning suunas reporteri Ralfi kaela, kes oma venna sellisest käitumisest oli täiesti jahmunud, kuid võttis pressikonverentsi enda vedada. Hiljem ütles Mika, et Ferrari oli täna veidi kiirem, millest piisas neile võidu saavutamiseks.

Teise shikaani õnnetuses sai viga üks rajaturvameestest Paolo Gislimberti, kes oma elukutselt oli pritsumees ja keda tabas ilmselt de la Rosa auto küljest irdunud ratas otse lagipähe. Mehele tehti südamemassashi kohapeal, enne kui ta viidi haiglasse, kus ta saadud vigastustesse suri.

Lõplik järjestus finishijoonel:

1. Michael Schumacher Ferrari 1h27’31"638

2.
Mika Häkkinen
McLaren-Mercedes + 0’03"810 3.
Ralf Schumacher
BMW-Williams + 0’52"432 4.
Jos Verstappen
Arrows-Supertec + 0’59"938 5.
Alexander Wurz
Benetton-Playlife + 1’07"426 6.
Ricardo Zonta
BAR-Honda + 1’09"292 7.
Mika Salo
Sauber-Petronas 1 ring 8.
Pedro Diniz
Sauber-Petronas 1 ring 9.
Marc Gene
Minardi-Fondmetal 1 ring 10.
Gaston Mazzacane
Minardi-Fondmetal 1 ring 11.
Giancarlo Fisichella
Benetton-Playlife 1 ring 12.
Jean Alesi
Prost-Peugeot 2 ringi