Rootsi rallil on taas võimalik ka omadele kaasa elada — Citroen C4 autol on stardis Urmo Aava — Kuldar Sikk.

„Saime piisavalt rasketes oludes hea treeningu,” ütles Rootsis harjutamas käinud Aava: “Laupäeva esimene pool kujunes rohkem autoga harjumiseks, edasi üritasin leida juba endale sobivaimat seadistust. Eks autoga harjumine ja lõplikult sinasõbraks saamine võtab veel aega, kuid algus selleks on tehtud.“

Sõitjate punktid

1.Sebastien Loeb10
2.Mikko Hirvonen8
3.Chris Atkinson6
4.Francois Duval5
5.Petter Solberg4
6.Gigi Galli3
7.Jean Marie Cuoq2
8.P-G. Andersson1

Meeskondade punktid

1.Citroen11
2.Subaru10
3.Stobart Ford8
4.BP-Ford8
5.Suzuki2

Võitjasoosikud

Sebastien Loeb kindlasti, kelle puhul on tegemist juubeliralliga — prantslane stardib Rootsis oma sajandale MM-rallile. Loomulikult läheb Loeb starti võidumõtetega, aga prognoosib, et sellist üleolekut nagu Monte Carlos, kindlasti ei tule — vahed on väikesed ja võistlus pingelisem.

Põhikonkurendiks Loebile on kahtlemata Mikko Hirvonen, kes on ka öelnud, et tiitli võitmiseks on Rootsis vaja kindlasti võita. Rohke lume korral usub soomlane, et Loebi löömine on talle jõukohane.

Järgmisteks meesteks, kes Rootsis võimelised esikolmikukoha pärast võistlema, on Solbergid. Henning on ka otse välja öelnud, et eesmärgiks on koht poodiumil.

Puktikohtade eest võistlejaid on aga tunduvalt rohkem — Suzuki on teatanud, et soovib punktidel näha nii Anderssoni kui ka Gardemeisterit, mis võib Rootsis ka täiesti reaalne olla. Punktikohta ootame kindlasti ka Urmo Aavalt (kohta esikolmikus oleks esimeselt rallilt vist liig soovida).

Punktikohtadele on ilmselt heitlemas ka Mads Ostberg (Subaru Impreza), Daniel Carlsson (Peugeot 307) ja Andreas Mikkelsen (Ford Focus).

Eelmisel aastal võitis ralli Marcus Grönholm Sebastien Loebi ja Mikko Hirvoneni ees.

Rootsi ralli avakatse algab neljapäeval kell 21.04.