2006.-2010. aastani F1-sarjas kihutanud, kuid 2011. aasta ralliõnnetuses tõsiselt vigastada saanud Kubica sai jala uuesti vormelimaailma ukse vahele tänavu Williamsi testisõitja lepingut sõlmides, kuid põhisõitja kohale eelistas tiim palgata venelase Sergei Sirotkini.

"Olen selle võimaluse nimel kõvasti pingutanud ning prioriteet on olla Austraalias stardijoonel," vahendab GPFans.com poolaka sõnu. "Aga kui see ei õnnestu, hakkan ma mõtlema mõne teise võistlussarja või teise rolli peale."

"Kui sa pole seda pikka aega teinud või teed seda nii, nagu mina teen, iga kolme kuu tagant, siis on normaalne, et sa pead oma rütmi tagasi saamiseks läbima teatud faasid. Oleks ma sel aastal korralikult sõita saanud, ei oleks mul enda jaoks enam ühtegi küsimärki," lisas ta.

Vormel ühte naasmise nimel loobus Kubica pakkumisest sõita 2018. aastal kestvussõidusarjas World Endurance Championship, kuhu ta järgmisel aastal siiski võib siirduda, kui asjad ei peaks minema loodetud rada pidi.

Williamsil on järgmiseks aastaks Sirotkiniga leping olemas, kuid Lance Strollist võib jääda koht vabaks, sest kanadalast seostatakse Force Indiaga, mille omanikuks tema isa hiljuti sai.