Vormel-1 vaadatavus on viimaste aastatega langenud ja Horneri hinnangul võib üheks süüdlaseks pidada meeskondade tahtmist ise võistluse kulgu kontrollida, jagades korraldusi enda sõitjatele. Lisaks ei julge sõitjad (peale Kimi Räikköneni) öelda välja, mida nad tegelikult mõnest võistlusest või vormelisarja muudatustest üldiselt arvavad, sest sponsorid ja meeskonnad hakkaksid nende sõnavõtte kritiseerima. Horner leiab, et sõitjate iseloomutu kuvand ei peibuta noori ega potentsiaalseid uusi vaatajaid.

"Me peame lubama sõitjatel vabalt rääkida, ilma kriitika andmiseta," ütles Horner, kes pidi ise taluma kriitikat alles aasta aega tagasi, kui teda süüdistati meedia poolt Sebastian Vetteli eelistamises Mark Webberile.

"Sõitjate iseloomud peavad eredamalt pildile jõudma. Neil on läbipaistvad arvamused olukordade kohta, neil on põnevad iseloomud ja me peaksime julgustama neid ausalt rääkima," lausus Horner Autospordile.

Horner sõnas veel, et F1-ülekannetesse jõudev pidev raadioühendus meeskondade ja sõitjate vahel jätab tarbetu mulje, nagu sõitjad lihtsalt järgiksid meeskondade korraldusi. Ometi tuleks motospordile kasuks, kui vaatajale jääks mulje, et sõitja kontrollib ise enda saatust. Vaata ka: Kimi Räikkönen Lotuse meeskonnas ("Leave me alone, I know what I'm doing!").

Red Bulli meeskonna juht ütles lõpetuseks, et vormel-1 müüdavusele ei tule kasuks ka pidevad negatiivsed kommentaarid meedialt. Britt leidis, et meedia rõhub liialt skandaalidele ja intriigidele, jättes taustainfoks mõned üksikud positiivsed detailid. Horneri hinnangul peaks spordimeedia fookus olema sõitjatel ja nende sportlikel saavutustel, mitte skandaalidel.