Bottas pidi kokkupõrke järel kolmandalt kohalt katkestama. Räikköneni auto viskas küll sädemeid välja, kuid soomlane suutis siiski oma Ferrari viiendana üle finišijoone tuua. Hiljem kohtunikelt saadud 30-sekundiline karistus kukutas aga Räikköneni kaheksandaks.

"Ma ei arva, et see oli midagi täiesti lollakat, mida ma üritasin," sõnas Räikkönen kokkupõrke kohta, kirjutab autosport.com.

"Kui avariisse on kaasatud kaks autot, saab seda vaadata eri vaatenurkade alt. Ta (Bottas) ei teadnud, et ma kurvis möödasõitu üritan ja nii juhtuski, et ta sai tabamuse. See oli väga õnnetu olukord. Selliseid asju ei soovi keegi, kuid võidusõidus tuleb selliseid asju ette," selgitas Räikkönen.

Ferrari boss Maurizio Arrivabene astus võistluse järel Räikköneni kaitseks välja, väites, et olukord oli analoogne Monaco etapile, kus Daniel Ricciardo sõitis möödasõidul soomlase rajalt välja.

"See oli puhas võidusõidu õnnetus. Kui vaadata Monaco etappi, siis seal oli Ricciardo ja Kimi intsident analoogne ning seda hinnatigi tavaliseks õnnetuseks. Kohtunikud toona Ricciardot ei karistanud," sõnas Arrivabene.

Ricciardo möödasõit Räikkönenist, mis küll soomlasele katkestamist kaasa ei toonud:

Bottas igatahes Räikköneni ja Arrivabene arvamusega ei nõustu. "Mida v***u ta tegi? Minu arvates polnud see võidusõidu intsident. Ma olin ees ja siis keegi sõitis mulle sisse. Väga kurb," kõlas Bottase kommentaar avariile.

Vaata Räikköneni ja Bottase kokkupõrget: