Räikkönen jõudis ajateenijana ühel õhtul ettenähtud ajast hiljem tagasi kasarmusse. Hommikul ärkas Räikkönen üles ning talle meenus, et kahe nädala pärast on tal Inglismaal võistlused.

"Ma arvasin, et parim variant oleks siit põgeneda," kirjeldas Räikkönen oma raamatus. "Muidu saan lahkumiskeelu ning ei pääse võistlusele."

Seejärel kõndis Räikkönen lähima tankla juurde ja tellis sealt takso omale. Räikkönen sõitis siis tagasi oma venna juurde, kus ta oli eelmise õhtu pidutsenud.

Õhtul hakkasid kõik proovima telefoni kaudu Räikköneniga ühendust saama. "Kohalik autospordiliit helistas mu nõbule, kuid me puhkasime rannas ja jõime õlut," räägib Räikkönen.

Räikkönen nõustus naasma kasarmusse alles siis, kui ta oli oma väeosa kapteniga kokku leppinud, et võib Inglismaal toimuval rallivõistlusel osaleda. Soomlane oli veel tagasi jõudes joobes ning temaga hakati tegelema alles päev hiljem.

"Näost punane vanemveebel karjus mulle näkku ja küsis, kuidas ma koerte käest pääsesin," sõnab Räikkönen raamatus. "Tuletasin talle meelde, et nad ise õpetasid meid olema intelligentsed."

"Sain juhtunu eest 20-päevalise lahkumiskeelu."