"Alates oma 25-aastase võidusõidukarjääri algusest on mul olnud vaid üks unistus - tulla vormel-1 maailmameistriks. Olen selle nimel teinud rasket tööd, ohverdusi ja talunud valu. Ning nüüd see on mul käes. Olen roninud mäest üles ning oma võimete tipul, seega see tundub õige," ütles Rosberg Facebooki postituses.

Ta kirjeldas ohvreid, mida tema ja ta pere pidid võiduks tooma, ja tõdes, et pole valmis seda uuesti kordama.

"Ütlen teile: see hooaeg oli pagana raske. Pingutasin nagu hull igas valdkonnas, meeles kahe eelmise aasta pettumused. Need tõstsid mu motivatsiooni tasemele, mida polnud kunagi varem kogenud. Ja muidugi oli sellel mõju ka inimestele, keda armastan - see kõik oli perekondlik ohverdus, eesmärgi nimel taandus kõik muu."

"Ainus, mis selle otsuse mu jaoks raskeks teeb, on teadmine, et panen oma võidusõiduperekonna raskesse olukorda. Kuid Toto (Toto Wolff - Mercedese tiimipealik) mõistis mind. Ta sai kohe aru, et mul on tõsi taga."

"Teadsin pühapäeva hommikul Abu Dhabis, et see on mu elu viimane sõit ning see teadmine aitas mul enne starti pea tühjaks teha. Tahtsin sellest nautida igat minutit. Siis läksid tuled kustu ning algasid mu elu pingeliseimad 55 ringi. Tegin lõpliku otsuse esmaspäeva õhtul. Esimesed inimesed, kellele helistasin olid mu naine Vivian ja mänedžer Georg, alles seejärel Toto."

Rosberg võitis karjääri 206 etapist 23, mis asetab ta kõigi aegade edetabelis Nelson Piquet'ga ühele pulgale 12. kohale. Kvalifikatsioonivõite on tal 30 (kõigi aegade 8. koht) ja kiireimaid ringe 20.