Juba teist osavõistlust järjest kogesid kardisõitjad libedat rajakatet, kuna hoovihm sadas rajale mitu korda päeva jooksul.

Kuigi klassides Rotax Junior ja Rotax Max ei jagatud sarja punkte, siis kohale tuli meeldivalt palju piloote. Tavalisest rohkem oli rajal ka meie põhjanaabreid. Kolm soomlaste karti olid erilise huvi all, kuna tegemist oli võistlusautodega, mida viisid edasi neljataktilised jõuallikad. 2 silindrit ja 250 cc ning peamine iseloomustus mootorile on töökindlus.

Cadettide esinelik oli muutumatu nii poolfinaalis kui ka finaalis. Nagu ka eelmisel Põltsamaal peetud võistlusel, tegi võidupärjaga auringi Harli Õun. Poodiumile astusid ka Sten Suigusaar ja Fred Joonas Alliksaar. Neljandaks jäeti Christopher Juul. Karikavõistluste üldliidri Alliksaare lähim konkurent Martinš Steinerts sellel etapil ei osalenud.

Micro klassis ei olnud vastast Conrad Hildebrandile, kellel oli 0,6 sekundiline edu kvalifikatsioonis. Nii poolfinaalis kui ka finaalis edestas Hildebrand vastaseid rohkem kui kaheksa sekundiga. Põneva lahingu pidasid Kenneth Pohl, Mark Ubaleht, Tristan Viidas ja Aavo Talvar. Lõpuks tõusid poodiumile Pohl ja Ubaleht. Viidas kaotas kolmandale vaid 0,1 sekundit.

Raketis oli võidukas Kevin Korjus, kuigi kvalifikatsioonivõit läks eelmisel laupäeval oma sünnipäeva pidanud Johannes Moorile. Poolfinaalis sekkus esikolmiku heitlusesse Valdur Komp ja jättis Moori koguni kolmandaks. Finaalis võttis Moor teise koha ja Komp sai napilt kolmanda. Karl Oscar Liiv ja Tõnis Liigmann jäid vaid 0,8 sekundi kaugusele. Kristjans Audze ja Topi Steinus omakorda Liigmannist vaid 0,5 sekundit maas.

Yamahas jätkus Martin Tähe edukas hooaeg. Noormees võitis kõik ametlikud ajasõidud ja sõitis võitjale kohaselt auringi tammepärjaga. Kui poolfinaalis edestas Jari Heinonen Tähe peamist konkurenti Karel Vergit, siis finaalis võttis Vergi temale omase teise koha. Martin Laur platseerus poodiumi kolmandale astmele. Heinonen tõrjuti koguni viiendaks Alder Parkeri poolt.

Rotax Junior klassis kuulus võitjaau Ranno Kallasele. Kuigi Kenneth Hildebrand püüdis tugevalt vastu hakata, pidi ta leppima teise kohaga. Kolmas koht kuulus Kristjan Penjamile.

Rotax Max kvalifikatsioon kujunes väga haaravaks ning lõpuks oli kolme kiirema vahel vaid 0,064 sekundit. Need kolm võistlejat olid Hanno Rajamets, Meelis Laido ja Raivo Tamm. Poolfinaali võitis Tamm 0,9 sekundilise eduga Rajametsa ees. Finaali kallutas oma kasuks Rajamets, Tamm pidi leppima teise ja Laido kolmanda kohaga.

Järgmine jõuproov toimub 13.-14. augustil Käina kardirajal, Hiiumaal.