Laupäeva hommikusel kvalifikatsioonil suutis Sten Pentus välja sõita laupäevaseks esimeseks võistlusstardiks 18-nda ja teiseks pühapäevaseks stardiks 21-nda stardikoha. Taas kord vaevasid Pentust probleemid korraliku sirgekiiruse leidmisega ning eestlane oli ka oma tiimi siseselt kesiseima tippkiirusega.

Laupäeval toimus ka esimene võistlusstartidest. Stardis ei õnnestunus Pentusel oma positsiooni sedapuhku parandada ning pigem tuli sõidu esimeses kolmandikus kohti loovutada. Nõrga sirgekiiruse tõttu olid keerukad ka kattemanöövrid ja finišilipu sai Pentus laupäevases stardis 20-ndana.

Pühapäevasesse starti läks Pentus 21. stardipositsiooniga. Õnnestunud stardi järel naases Pentus avaringilt 18-ndana ning kahe järgneva ringi jooksul õnnestus tal oma positsiooni veel kahe koha võrra parandada, kuid kolmandal ringil toimunud kokkupõrge võttis võimaluse kõrgemate kohtade püüdmiseks. Nimelt sõitis üks konkurent üle Steni vormeli esiratta muutes auto ülejäänud sõiduks äärmiselt alajuhitavaks. Allesjäänud distantsi pidigi Pentus tegelema konkurentide rünnakute katmisega, kuna raskesti juhitav auto ei võimaldanud konkurente püüda. Sõidu lõpus pidi Pentus siiski veel ühe koha loovutama finišeerides 17-ndana.

Seega jäi sellel nädalavahetusel punktilisa teenimata ning pärast XII etappi hoiab Pentus Vormel ADAC BMW sarjas 16-ndat positsiooni kaotades 15-ndat positsiooni hoidvale Federico Montoyale 1 punktiga. Võistlussarja juhib tänavu küllaltki suveräänselt kõiki etappe valitsenud Sebastian Vettel.

Vormel ADAC BMW Meistrivõistluste XIII ja XIV etapp sõidetakse juba eelseisval nädalavahetusel 7. ja 8. augustil Oscherslebeni ringrajal Saksamaal.