Kolumblane ei usu, et ta peab just võitma võidusõite, et säilitada senine piloodikoht ka tulevaks hooajaks. Tal on kõik vajalik, et jõuda tippu ning peamine on jätkata selle näitamist.

Tiimikaaslasel, Ralf Schumacheril, on käesoleval hooajal kogutud juba kolm võitu ning juba mõnda aega tagasi pikendas Williams BMW lepingut andeka sakslasega. Samas on üks jalg Williamsi masinas ka Jenson Buttonil aastaks 2003. Kuid vaatamata kõigele sellele, tunneb Kolumbia talent, et tema koht tiimis on vägagi kindel.

2001. aastal oleme juba näinud, kuidas kaks pilooti on kaotanud oma piloodikoha. Enne Hispaania GP-d loobuti Luciano Burti teenetest ning brasiillase koha sai Pedro De La Rosa. Burti siiski säilitas võistluspiloodikoha, kuna Prost Aceri teine number Gaston Mazzacane ei paistunud millegagi silma ning brasiillane vahetas argentiinlase välja.

Enne Saksamaa GP-d šokeeriti vormelimaailma Heinz-Harald Frentzeni vallandamisega. Jordan Honda loobus sakslase sõiduoskustest loetud päevad enne tema kodu GP-d. Igatahes on Montoya andnud usku Sir Frank Williamsile, et teda tasub hoida kehtiva lepingu lõppemiseni.

“Usun, et olen teinud kaunis head tööd sel hooajal, olen näidanud, et olen võimeline võidusõite võitma ning olema eesotsas. Seega on see nende otsustada,” ütles Montoya. “Ma ei tunne ennast ebakindlana, kuid samas ei taha ka mingi rumalusega selle tekkimiseks põhjust anda. Leping Frankiga tähendab palju, kuna ma ei usu, et ta on selline, kes ei väärtusta seda.”