Kuigi eelmise aastaga võrreldes on meeskondade osas toimunud suured muudatused, tõotab algav hooaeg siiski põnevust — ka WRC autodel registreerunud sõitjaid ei ole sugugi vähe.

Kronos

Citroenidel lähevad starti eelmiste aastate Monte Carlo võitja Sebastien Loeb ja teise numbrina Xavier Pons.

Kahtlemata on Loeb peamine pretendent ralli võidule ka tänavu. Pisut ettevaatlikuks teeb valitsevat maailmameistrit see, et reeglimuutuste järel puudub ülevaade konkurentide arengust: “Me oleme valmis, aga ehk on mõni teine tiim teinud paremat tööd.”

Ford

Grönholm: “Auto on asfaldiralliks valmis. Monte Carlos ei tohi liiga tugevalt ponnistada, see on raske ralli ja minu eesmärk on saada hea tulemus kirja ning vältida rumalaid vigu. Minu lemmikralli see igatahes ei ole.”

Mikko Hirvonen: “Olen kindel, et suudan hooaega alustada hea tulemusega.”

Subaru

src="http://g.delfi.ee/images/pix/file12027557_fortuuna_180x70.gif"
border=0 align=right valing=top>
Meeskonna boss on kindel, et võidu pärast hakkavad võitlema kolm meest — Solberg, Loeb ja Grönholm. Riski peale Monte Carlos välja ei minda — oluline on punkte saada.

OMV

Henning Solberg on õnnestumises kindel.

Stohl nii kindel veel ei ole, ka pole ta jõudnud päris ära harjuda Peugeoti suurusega (eelmisel aastal sõitis Stohl Citroeniga), kuid pakkus oma probleemile ka lahenduse: “Kui esimeste kilomeetrite järel esi- ja tagakaitseraua ära kaotan, siis peaks mõõdud klappima.”

Stobart

Noor Wilson (18-aastane) ei jõua enda sõnul kuidagi starti ära oodata. Isa, Malcolm Wilson, peab oluliseks finišisse jõudmist.

Tsjoen on Monte Carlo kohta öelnud, et tunneb end asfaldil kindlalt ja on sarnastes tingimustes ka varem sõitnud.

Red Bull

Škodadel stardivad Panizzi ja Aigner. Gilles Panizzi on autoga rahul — mehhaaniline differ töötab suurepäraselt ning ta arvab, et eelmise aastal saavutatud tulemuse (kolmas koht) kordamine on täiesti reaalne.

Aigneri olukorra muudab keeruliseks tema kaardilugeja haigestumine — startida tuleb uue mehega, kellega koostöö on lihvimata.

DELFI Autolehe Monte Carlo ralli esikuuiku ennustus:


1. Sebastien Loeb

2. Petter Solberg

3. Gigi Galli

4. Marcus Grönholm

5. Gilles Panizzi

6. Mikko Hirvonen