Kuna Mercedese sõitjate vormelid põrkasid Hamiltoni möödasõidu ajal kokku ja Rosbergi masin sai korralikult kannatada, suutsid sakslasest enne lõpujoont mööduda ka Max Verstappen (Red Bull) ja Kimi Räikkönen (Ferrari), kes said vastavalt teise ja kolmanda koha. Rosberg, kes oli Hamiltoniga kokkupõrkes rohkem süüdi, sest surus Hamiltoni kurvis rajalt välja, pidi leppima neljanda kohaga.

Võistluse korraldajad teatasid sõidu järel, et Rosbergi suhtes on algatatud uurimine kokkupõrke põhjustamise ja ohtlikult katkise autoga sõitmise eest. Hiljem otsustas žürii, et Rosbergi karistatakse 10-sekundilise karistusega, mis lõpptulemust ei muutnud, sest sakslane edestas finišis Daniel Ricciardot 14,2 sekundiga.

Sõidu esimene suurem intsident juhtus 27. ringil, kui liidrikohalt oli sunnitud katkestama Sebastian Vettel, kelle masina tagumine parempoolne rehv lõhkes.

Mercedese tiimijuht Toto Wolff sõnas etapi järel pettunult: "Ajuvaba! Näha kahte meie autot kokku põrkamas on tõsiselt häiriv. See oleks võinud vabalt lõppeda mõlema meie sõitja katkestamisega!"

Kui Hamilton kinnitas finišis, et tema ei olnud avariis süüdi, siis Rosberg vihjas inglase eksimusele. "Me võitlesime. Olin piduritega hädas, need kuumenesid üle ja see andis Lewisele võimaluse. Sellest hoolimata olin kindel, et suudan positsiooni kaitsta ja võita. Olin seespool tugeval positsioonil ja läksin kurvis pisut liiga sügavale, kuid see ei olnud midagi erilist, sest ma dikteerisin sõitu. Olin väga üllatunud, et Lewis mulle otsa keeras ja avarii põhjustas," kommenteeris Rosberg.

Punktikohtadele sõitsid täna veel ka Daniel Ricciardo (Red Bull), Jenson Button (McLaren), Romain Grosjean (Haas), Carlos Sainz Junior (Toro Rosso), Valtteri Bottas (Williams) ja Pascal Wehrlein (Manor).

MM-sarja kokkuvõttes jätkab endiselt liidrina Rosberg, kellel on 153 punkti. Hamiltonil on 142 silma ning Vettelil ja tema kõrvale kolmandat kohta jagama tõusnud Räikkönenil võrdselt 96 silma.