Kuigi Bottast peetakse favoriidiks asumaks Nico Rosbergist vabaks jäänud Mercedese sõitja kohale, võivad Williamsi lepingud soomlase meeskonnavahetusele kriipsu peale tõmmata, kirjutab wheels24.

Lisaks sellele, et 27-aastasel Bottasel on järgmise hooaja lõpuni kehtiv leping Williamsiga, teeb ka meeskonna peasponsor Martini kõik endast sõltuva, et soomlane Williamsisse jääks.

Salo sõnul meenutab Bottase olukord talle 1996. aastat, kui Ferrari tahtis teda Michael Schumacheri meeskonnakaaslaseks.

"Põhimõtteliselt oli minu olukord Bottase praeguse seisuga väga sarnane. Tyrrell kasutas kehtivat lepingut ja mul ei õnnestunud Ferrarisse minna," rääkis Salo Soome meediale.

Samas saab 50-aastase Salo arvates Bottase olukorra juures tõmmata paralleele ka Kimi Räikköneni 2001. aasta meeskonnavahetusega. Toona ostsid McLaren ja Mercedes soomlase Sauberist välja.

"Mercedes maksis Sauberile terve Räikköneni lepingu kinni ning lisaks sai Sauber suure rahasumma ja isegi Mercedese veoautosid," meenutas Salo.

BBC kirjutas hiljuti, et Mercedese boss Toto Wolff on pakkunud Williamsile Bottase eest Mercedese mootorite senisest poole väiksema hinnaga rentimist (10 miljonit eurot), kuid soomlase praegune tööandja ei võtnud pakutut vastu. Kuuldavasti olevat Mercedes valmis Bottase eest andma Mercedesele ka oma testisõitja Pascal Wehrleini, kes tegi tänavu Manori ridades kogu hooaja kaasa.