Nimetatud uudise teatel olevat Schumacheri kehakaal langenud 45 kilogrammini ning tema paranemine kulgeb väga aeglaselt. Seitsmekordne maailmameister ei suutvat endiselt rääkida ja iseseisvalt kõndida, kuid perekond loodab jätkuvalt imele. Mõnes väljaandes on tsiteeritud ka doktor Francois Payeni, kelle sõnul kulub Schumacheri taastumiseks veel vähemalt kolm aastat.

Kümned väljaanded Itaalias, Prantsusmaal ja Hispaanias, teiste hulgas itaallaste La Stampa ja La Gazzetta dello Sport ning hispaanlaste AS, avaldasid sellise artikli ning märkisid uudise algallikaks inglaste Daily Expressi. Inglismaa ajalehe sporditoimetaja Bruce Archer lükkas sellise kuulduse aga ümber.

"See tekkis eile (kolmapäeval), kui uudistetoimetajad nägid välismaa veebilehtedel artikleid, mis ütlesid, meie Daily Express kirjutas seda. Me pole Michael Schumacheri kohta pärast 21. augustit midagi avaldanud. Seega ma arvan, et keegi on kahjuks valesti tsiteerinud," kinnitas Archer soomlaste Iltalehtile.

Schumacher taastub hetkel oma Šveitsi villas raskest peatraumast, mille ta sai 2013. aasta detsembri lõpus Prantsuse alpides mäesuusatamise käigus, kui kukkus peaga vastu kivi.