Bildi andmetel ei vähendanud Bianchi Jaapani GP-l kollaste lippude lehvimise ajal masina kiirust, vaid üritas hoopis eessõitvale Marcus Ericssonle järele jõuda ning seda just Marussia meeskonnalt saadud raadikorralduse alusel.

"Marussia F1 meeskond on sellistest süüdistustest šokeeritud," teatas tiim oma pressiavalduse vahendusel, kirjutab Eurosport. "On äärmiselt kahetsusväärne, et ajal, kui meie sõitja on kriitilises seisundis ja meie prioriteediks on Jules ja tema perekond, peame tegelena valeväidete ümberlükkamisega. Kinnitame, et kõik esitatud süüdistused on valed ja alusetud."

Marussia meeskond lisas, et nad kohtusid Jaapani etapile järgnenud Sotši GP-l F1 võistluste direktori Charlie Whitingiga ning said kinnituse, et Bianchi oli õnnetuse eel hoo maha võtnud.

"Kollaste lippude ajal oli selles sektoris rajal palju masinaid. Osad vormelid võtsid hoogu maha rohkem ja osad vähem. Ma arvan, et me ei pea laskuma detailidesse, kui palju tema (Bianchi) teistega võrreldes hoogu maha võttis. Piisab, kui ma ütlen, et meil ei ole neid andmeid. Saan öelda, et Bianchi vähendas kiirust," kinnitas Whiting.

Süüdistuste kohta, et meeskond andis Bianchile raadikorralduse, et ta püüaks eessõitjaga vahet vähendada, teatas Marussia meeskond: "Kogu raadiosuhtlus meeskonna ja Julesi vahel on esitatud Rahvusvahelisele Autoliidule (FIA). Salvestisest tulenevalt on üheselt selge, et õnnetusele eelnenud ajaperioodil ei andnud meeskond Julesile ühtegi korraldust kiiremini sõita ega andnud ühegi teatega ka vastavat vihjet."

Bianchi on viimase informatsiooni kohaselt Jaapani haiglas äärmiselt kriitilises seisus. 25-aastase vormelisõitja õnnetus juhtus üle-eelmisel nädalal Suzuka ringrajal, kui mees masinaga teelt välja sõitis ning seal olnud rajatraktoriga kokku põrkas.