“Esimest hooaega ei pea ma neljapäeva õhtul muretsema, kas rahakott lubab reedel starti minna,” vahendab Asmeri sõnu Postimees.

Kaks aastat Briti vormel-3 sarjas kihutanud ja mullused meistrivõistlused 4. kohaga lõpetanud Asmeril oli võimalik jätkata ka Hitech Racingus — tema senise tiimi boss David Hayle soostus koha loovutama koguni kaks korda odavamalt kui mullu ehk viie miljoni krooni eest.

Paralleelselt Hitechi pakkumisega uurisid Asmerid Jaapani sarja siirdumise võimalust, kuid viivitasid otsuse langetamisega ja kui kaalukeel lõpuks Jaapani kasuks langes, olid Tom’s Toyotas (eelmise hooaja võitjameeskond) kohad hõivatud.

2005. aastal teiseks tulnud ThreeBond Racing (mootorid Nissanilt) andis aga Asmerile võimaluse oma suutlikkust tõestada ühepäevasel proovisõidul.

Jaapanlaste hämmastuseks edestas eestlane kahel korral tiimi endist esinumbrit, mullu kolm etappi võitnud Naoki Yokomizot.

“See sai määravaks. Britt Ben Clucas, kellega eelkokkulepe oli juba sõlmitud, sai hundipassi. Asemele võeti Marko,” rääkis Toivo Asmer.

Asmeri tiimikaaslaseks saab brasiillane Fabio Carbone, kes võitnud maineka Marlboro Mastersi ja tulnud Macau võidusõidul teiseks.